Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (461)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku dokonalá naháňačka na mačku a...no, mačku. Obaja súperi boli vyrovnaní a ich súperenie bolo také silné, že stačili slová a predsa mal človek problémy s nervami. Zlom nastal po 17. časti, kde do deja vstúpila spoločnosť Yotsuba, no aj tu sa po pár častiach podarilo vybudovať zdanlivo stratenú atmosféru a pasca na Kiru z Yotsuby sa dala vyrovnať lepším scénam z Bournovho ultimáta (čo sa týka napätia). Bohužiaľ nastal ďalší zlom po 26. časti a tu sa už s novými hrdinami zoznamuje ťažko a s nechuťou. Je pravda, že pri predposlednej časti sa to vrátilo do starých koľají, no pocit, že menej je niekedy viac sa len tak nezmyje. Rozhodne ale treba vidieť kvôli sympatickej animácii a psychologickej hre ktorá sa len tak nevidí. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Seriál s geniální první polovinou, kde se poměřovaly dva nadané mozky v rozsáhlé šachové partii o lidské životy. Někde kolem 17. dílu se to však zlomilo a hra o Zápisník připomínala houpačku oscilující mezi genialitou a nudou. Čím víc postav se do pronásledování Kiry zaplétalo, tím víc jsem začínala být otrávená a finále mě definitivně zabilo. Hodnotila bych průměrně, ale za souboj nervů mezi Ryuzakim a Lightem přidávám hvězdičku. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní kousek, který však narazil. Dost narazil v druhé polovině a to jmenovitě po 24. dílu, pokud si dobře vzpomínám. Za první část: 5* za druhou část 2*, celkově tedy silnější 3* 65%. (Kdyby seriál skončil po 24. episodě, dávám mu opravdu 90%) ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

K Death Note jsem zpočátku přistupoval s jakýmsi despektem a očekáváním. Jelikož v žebříčcích na prvním místě vystřídal mého oblíbeného Kenshina, říkal jsem si v duchu "tak se ukaž, co v tobě je". A skutečně, už od prvních dílů se děj rozjede a nezastaví. Light najde Deník smrti, zjišťuje, co všechno se s ním dá dělat, a zároveň se musí mít na pozoru před policií a obzvláště "L". Nenapadlo by mě, že může být napínavý seriál, kde se velká část odehrává ve vnitřních monolozích hrdinů, ale tenhle myšlenkový souboj Light x L je strhující a skvěle promyšlený. Kolikrát jsem se přistihl, že zkouším uvažovat s nimi. ..Tolik k první polovině, která si snad i zaslouží ne úplně čistých 5 *. Ovšem, seriál má ještě druhou polovinu. Nevím, jestli to byl přesně díl 17, kde se to zvrtlo, jak zmiňují ostatní, ale prostě od určitého momentu se to zlomí. Z Miso Aname, zprvu roztomilé a i docela uvažující holky udělají trapně infantilní kr*vu a z Matsudy trapně infantilního v*la. Ne že by tam předtím nebyl humor (Ryuk rulez), ale zapadal do docela vážného a seriózního tématu. Ovšem pak vyloženě rušil. A taky změnili znělku, ho**da, příjemně poslouchatelnou rockovou písničku vyměnili za rádoby drsnou metalárnu. Ach. Nicméně, nicméně, stále se to ještě dalo sledovat a bylo to docela zajímavé a napínavé. Až někam k dílu +/- 26. Aniž bych chtěl moc spoilovat, nová postava mi byla veskrze nesympatická a konec bych si taky představoval jinak. Snad jen ta hudba byla skvělá pořád. ___ Procentuelně asi 90 % za první polovinu, 75% za 3./4 a slabých 60 za poslední čtvrtinu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dokonale vystavěný příběh se silným podtextem a výborně propracovanými soupeři, kteří by dali zabrat i Holmesovi. Od prvního dílu ambiciózní, geniální, hrozivý ve svém hněvu a přitom rozhodně ne zcela černobílý záporák Light a proti němu tajemný nejlepší detektiv světa nazývající se L - aneb jedna z nejsympatičtějších postav, jaké jsem měl kdy tu čest poznat. Jeho chování, jeho mluva, jeho chůze - vše je úžasně jiné, o stravování nemluvě. Prvních 17 dílů mistrovské dílo, které se rozjede hned od úvodu a nenechá vydechnout. Souboje intelektu jsou brutální, hledající jakoukoliv maličkost a jde doslova o život. A Light a jeho dedukce doslova vyrážejí dech. Či schopnost hrát si na slušnáčka, schopnost ukecat člověka k smrti (doslova) a nakonec se stát bohem... Po těchto dílech nastává jemný kvalitativní pokles a díl o Matsudovi si určitě nezapíšu mezi nejlepší části, pak se to ale zase postupně vyhrotí a... No uvidíte, rozhodně ten titul zde na csfd jako nejlepší anime není jenom hype.. ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (43)

  • "L" se v seriálu zmínil, že pochází z Velké Británie. Už se ale nezmínil odkud, což udělal kvůli bezpečnosti, jelikož pochází z místa, odkud jsou všechny vyšetřující agenti řazeni dle abecedního pořadí, tudíž také N - Near a M - Mello. Ono místo, odkud pochází, je Wammy's House - sirotčinec, kde se vychovávají nadějní talentovaní inteligentní sirotci k tomu, aby se stali vyšetřujícími agenty ve vládních tajných složkách. Jeho jméno pochází od příjmení jeho zakladatele Quillshe Wammy. Zajímavostí je, že ačkoliv to v seriálu není zmíněno, onen Quillsh Wammy je ve skutečnosti Watari. (P. J. D.)
  • Když se policie z celého světa sjíždí na konferenci Interpolu, většina členů zde má jmenovku se svým jménem a vlajku reprezentující jejich stát. Některé jmenovky nesou jména slavných reálných fotbalových hráčů z různých států a vlajky odpovídající zemím, odkud pocházejí. (glitter)
  • První ze tří závěrečných písní „Alumina“ nahrála skupina Nightmare, druhou píseň „Zetsubō Billy“ skupina Maximum the Hormone a třetí „Coda ~ Death Note“ skladatel Yoshihisa Hirano. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama