Reklama

Reklama

Emma Wilderová a její bratr Noah objeví na pláži záhadnou lesklou krabici. Uvnitř je spousta podivných věcí, mezi nimi i velký plyšový králík. Jmenuje se Mimzy, umí mluvit a dětem radí, jak naložit s ostatními předměty, které mají zvláštní schopnosti. Díky podivné lastuře se například Noah dokáže domluvit s hmyzem, s pomocí krystalu zase přemisťovat předměty. Děti se snaží vše utajit před dospělými, samy se ale po intelektuální stránce začínají měnit, což neunikne jejich rodičům i učitelům. Zvláštní hračky nakonec způsobí výpadek proudu na celém severozápadním pobřeží. Rodina je zadržena FBI. Tehdy vyjde najevo, že zdrojem všech změn je Mimzy, pokročilá forma umělého života. Mimzy byl vyslán do minulosti jako poslední zoufalý pokus zachránit v budoucnu civilizaci ohroženou ekologickou katastrofou, jež trvale poškodila lidskou DNA. Podaří se dětem uprchnout FBI, najít čistou DNA a podle instrukcí hračky vybudovat časoprostorový most, který by ji dopravil zpět do budoucnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby som mal o pár rokov menej, bol by som milo okúzlený, takto som bol len milo znudený. Infantilná fantasy zápletka mi prišla len ako ďalší produkt zo sériovej výroby jej podobných. Záujem mi zotrval len vďaka malej roli môjho obľúbenca Michaela Clarke Duncana a prekvapujúco slušnému vizuálnemu spracovaniu. 40%. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Mimzy je jedním s filmů, který mě trochu vrátil do mých dětských let, kdy představivost neznala mezí a věřím, že dívat se na to tehdy, tak jsem z toho na větvy. Bohužel už na tehle film nemám věk a mimo schopností, které pěkně vypadali je to taková směsice, která trošku postrádá hlavu a patu. Z konce a "pointy" celého filmu jsem nebyl zrovna dvakrát chytřejší a hodně to snížilo na mém hodnocení. Herecké obsazení? no žádná sláva, ale to mě tu trápilo nejmíň. Znovu se na to nepodívám ale na zabavení prcků je to myslím dobrý kousek. ()

Reklama

Piggsy odpad!

všechny recenze uživatele

Spíše než pohádkou bych Poslední Mimzy nazval jako 90 minutovou reklamu na Sprite, Intel a plyšové králíčky. Příběh je tak ubohý, že ke konci už ani neví co sám se sebou. V celém filmu se opakuje pořád dokola jeden počítačový trik a herecké výkony jsou prostě strašné. Jestli se mají moderní pohádky ubírat tímto směrem, tak chudáci děti.. ()

AnVu 

všechny recenze uživatele

Jako fajnšmekr science-fiction jsem si prošel mnoha více, či méně známými spisovateli tohoto žánru. Mezi ty méně známé patřil i Henry Kuttner a jeho povídky zamýšlející se většinou budoucností a vývojem lidstva. A můžete hádat, která mě zaujala nejvíce. Ano, je to ta, která posloužila jako námět tomuto filmu. V originále je název poněkud delší ale pravda, stejně nic neříkající - "Mimsy Were the Borogoves". Jelikož literární předloha má pouze pár desítek stránek, byl jsem zvědavý, jak si s tím scénaristi popasují pro vytvoření celovečerního filmu. A stalo se přesně to, čeho jsem se bál. Z celé povídky vytáhli pouze kostru (ne-li její část) a obalili klasickým filmovým klišé typu: "Děti vs. arogantní dospělí". Přidali tam vznešený cíl a tajnou službu, aby to všechno mělo ještě větší grády. Sci-fi klasiky a rodinný film jsou prostě věci, které nikdy k sobě nepůjdou ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Stravitelný film na sobotní dopoledne, který má sice své otravné masařky v podobě některých hereckých výkonů a scénárista si u jeho psaní dal nejméně dva jointy naráz, ovšem sledovat se to dá i ve střízlivém stavu a pokud nehledáte nic složitého, u Mimzy svůj mozek můžete klidně nechat v pozici relaxace. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Literární předlohou filmu je sci-fi povídka „Mlmsy Were the Borogoves“ od Lewise Padgetta z roku 1943. (Terva)
  • Titulní píseň pro film - Hello (I Love You) složil bývalý člen Pink Floyd Roger Waters. (frashmaker)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru, konkrétně například v místní Collingwoodské škole. (Terva)

Reklama

Reklama