Reklama

Reklama

Emma Wilderová a její bratr Noah objeví na pláži záhadnou lesklou krabici. Uvnitř je spousta podivných věcí, mezi nimi i velký plyšový králík. Jmenuje se Mimzy, umí mluvit a dětem radí, jak naložit s ostatními předměty, které mají zvláštní schopnosti. Díky podivné lastuře se například Noah dokáže domluvit s hmyzem, s pomocí krystalu zase přemisťovat předměty. Děti se snaží vše utajit před dospělými, samy se ale po intelektuální stránce začínají měnit, což neunikne jejich rodičům i učitelům. Zvláštní hračky nakonec způsobí výpadek proudu na celém severozápadním pobřeží. Rodina je zadržena FBI. Tehdy vyjde najevo, že zdrojem všech změn je Mimzy, pokročilá forma umělého života. Mimzy byl vyslán do minulosti jako poslední zoufalý pokus zachránit v budoucnu civilizaci ohroženou ekologickou katastrofou, jež trvale poškodila lidskou DNA. Podaří se dětem uprchnout FBI, najít čistou DNA a podle instrukcí hračky vybudovat časoprostorový most, který by ji dopravil zpět do budoucnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

freddy 

všechny recenze uživatele

Možná jsem ještě tak trochu ve svém nitru dítětem, možná jsem jen trochu dětinský, ale tenhle film jsem si užíval, jako bych byl malé dítě, prostě jsem celý ten příběh prožíval s dětskými hrdiny naplno a jen jsem upřeně hleděl na obrazovku a s napětím sledoval, co vše se na ní odehrává a nedočkavě jsem čekal, jak celý příběh vlastně skončí, protože tohle opravdu není jen tak nějaký obyčejný film nebo jen tak nějaké průměrné sci-fi béčko, nýbrž tohle je úžasný dětský sci-fi film pro celou rodinu, ovšem primárně určený právě pro děti. A já si při jeho sledování připadal, jako bych byl opravdu znovu dítě a ten film jsem si užíval prostě naplno. A upřímně musím říci, že takového králíčka, takového mimzyho, bych chtěl taky a dobře jsem chápal hlavní hrdinku a její pocity, když brečela, že mimzy umírá. Tenhle film mě prostě dokázal rozněžnit a nestydím se to tady přiznat. Příběh a vůbec celý film je velmi dobře zpracovaný a v celém příběhu jsem se velmi dobře orientoval, bylo zkrátka vidět, že to tvůrci mají promyšlené a že to funguje. Herecké výkony byly obstojné a v rámci možností výborné. Kašlu na to, že film je pro děti, já si užíval každou vteřinu filmu, ač mi je 22 let, takže nezáleží na tom, nakolik jste dospělí, záleží jen na tom, jestli jste ochotni tvůrcům tuto hru uvěřit a přistoupit na její pravidla. Já to udělal a mám úžasný filmový zážitek. Je to za čtyři hvězdičky. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Prý je to dětské a pro děti, ale já jsem to vnímala hlavně jako rodinný film o "obyčejné americké rodince". Po čtvrthodině jsem si vážně začala myslet, jestli jsem něco nespletla a nedívám se omylem na nějakou rodinnou hovadinu, kterým se pečlivě vyhýbám. Dál jenom utrpení z těch pitomých dospělých, co chvíli se mi otvírala mačeta v kapse. Neuvěřila jsem příběhu (chování některých dospělých když zjistí, že kluk je vyjímečnej, chování těch bezpečáků...). Moc se mi líbily triky, to ztvárnění "magična" a hudba. Ten sluníčkovej úvod a závěr byl hroznej, ale chápu, že tvůrci asi chtěli sdělit divákům, že když budou lidští, časem se dočkají telepatie a létání. Ok. Asi jsem to vzala za špatnej konec, ale tak jednoduchý dítě jsem asi nikdy nebyla, abych se tímhle filmem dokázala nadchnout či snad dokonce dojmout. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Mile rodinne fantasy ktore sice patri do kategorie neurazi-nenadchne, no v ramci sucasnej rodinnej produkcie aspon splna mierne nadpriemerny standart. Ku koncu som uz z dialogov typu: "Zlato, vesmir k tobe mluvi" dostaval zachvaty smiechu ale berem do uvahy fakt, ze film je cieleny na podstatne mladsich divakov nez som ja. 55% ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Ako len ohodnotiť tento film? Je to obrovská kopa protikladov. Na jednej strane slušný námet, dobrý detskí herci, príjemné počítačové efekty na druhej strane príliž infantilné a koniec, ktorý robí príbeh prázdnejší než sa celý čas tvári a než si pripúšťame. Mohol by tak vzniknúť nepríjemný dojem straty času. Pre deti príliž nudné a rozťahané, pre dospelých nepresvedčivé. Viac ako samotná premisa príbehu ma zaujal vzťah Emmy a Mimzy. To dáva filmu aspoň čiastočnú hĺbku. Usmievajúci sa králik v scéne objímania chytí za srdce. ()

AnVu 

všechny recenze uživatele

Jako fajnšmekr science-fiction jsem si prošel mnoha více, či méně známými spisovateli tohoto žánru. Mezi ty méně známé patřil i Henry Kuttner a jeho povídky zamýšlející se většinou budoucností a vývojem lidstva. A můžete hádat, která mě zaujala nejvíce. Ano, je to ta, která posloužila jako námět tomuto filmu. V originále je název poněkud delší ale pravda, stejně nic neříkající - "Mimsy Were the Borogoves". Jelikož literární předloha má pouze pár desítek stránek, byl jsem zvědavý, jak si s tím scénaristi popasují pro vytvoření celovečerního filmu. A stalo se přesně to, čeho jsem se bál. Z celé povídky vytáhli pouze kostru (ne-li její část) a obalili klasickým filmovým klišé typu: "Děti vs. arogantní dospělí". Přidali tam vznešený cíl a tajnou službu, aby to všechno mělo ještě větší grády. Sci-fi klasiky a rodinný film jsou prostě věci, které nikdy k sobě nepůjdou ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Literární předlohou filmu je sci-fi povídka „Mlmsy Were the Borogoves“ od Lewise Padgetta z roku 1943. (Terva)
  • Příběh filmu se sice odehrává v Seattlu, ale větší část natáčení probíhala v Kanadě. Tvůrci zřejmě v jedné ze svých mnoha slabých chvilek pozapomněli, kde se vlastně jejich hrdinové mají podle scénáře nacházet. Na mobilu malého Noaha se totiž v jednu chvíli objeví logo kanadské telefonní společnosti. (Rodriguez)
  • Titulní píseň pro film - Hello (I Love You) složil bývalý člen Pink Floyd Roger Waters. (frashmaker)

Reklama

Reklama