Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 2
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (158)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

1. série: 3,6/5 - Velice nevyvážené - výborné epizody se střídají s nudnými či trapnými. | 2. série: 3,5/5 - podobně jako v 1. sérii: lahůdky střídají nudné blivajzy bez chuti a nápadu. | 3. série: 4/5 - jeden příběh rozdělený do 5 hodinových epizod se celkem povedl. Zajímavý nápad s dětmi "We are coming", i když rozuzlení docela skřípalo. | 4. série: 4/5. Zajímavý nápad, přesun do USA (většina děje), nové postavy - Rex je fajn, Esther v podání blondýny, která neumí hrát, bohužel působí trapně. Také je to místy příliš roztahané - max 8 epizod by bohatě stačilo. Autoři naznačili můstek k pokračování, to se však bohužel již neuskutečnilo... ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Konečně nekorektní sci-fi seriál, který se obejde bez tunu patosu a patriotismu, jak nám to doposud představovali amíci, když jim šlo o záchranu naší Země před "šmejdem z vesmíru". Torchwood tu byl dříve než nějací Men in black a jim podobní "profíci". Tenhle seriál je dospělou eRkovou podívanou pro milovníky Whoverse, jenž dala zrodit skvělému charakteru v podobě Jacka Harknesse - aneb dokonalá ukázka nesmrtelnosti - ani když jste rozcupováni na maličké kousíčky, tak to ještě neznamená, že jste mrtví... Těším se na Miracle day!!! ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Doctora Who miluju, ale spin-off ve mně bohužel už takové nadšení nevyvolává. Přitom jsem se snažila si ho oblíbit a s každým dalším dílem jsem čekala, kdy už přijde ta pomyslná jiskra, která mě nakopne k tomu, abych se těšila na další díly a nakonec si seriál i zamilovala a ono pořád nic. Nevím, čím to je...možná tím, že v okamžiku, kdy doctorovo universum ztrácí všechnu tu povznášející fantasii, a ironickou nadsázku a přechází na striktně vážnou notu, ztrácí u mě velký kus přitažlivosti a dokonce i originality. Ano temnota je věc, kterou na seriálech velmi oceňuji a tady je jí požehnaně (co se týká rukavice a oživování, přechází to dokonce do morbidity) ale já mám zkrátka kapitána Harknesse raději jako bezstarostného, šarmantního vtipálka a ačkoliv mám docela ráda Eve Myles, tady mi její postava nebyla dvakrát sympatická, o jejím manžílkovi ani nemluvě. Příliš nepomáhá ani změna místa, tam kde se Doctor vesele prohání po celém vesmíru, v časech minulých i budoucích, tam se Torchwood musí spokojit s nevýznamnou dírou v Anglii. Za co má pro mě spi-off malé plus, je to, že se nebojí nechat své postavy umírat i nevýslovně trpět i za svoji sexuální otevřenost, což je při Jackových milostných preferencích více než příhodné. Netvrdím, že je Torchwood špatný seriál, ale mě příliš neoslnil. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

První díly opravdu působí poněkud naivně. Když je i přesto dokoukáte a podíváte se na seriál jako celek s určitým odstupem, začne se jasně rýsovat, že postava Gwen je stejně důležitá jako cpt. Jack. A právě vývoj osobnosti Gwen - od naivní hloupoučké po ostřílenou drsňačku nekompromisně bránící vlastní postoje a zájmy - je jakousi paralelou k celému seriálu. Od prvních, ne úplně komplikovaných dílčích zápletek, se seriál přehoupe k sérii osobních i světových krizí, které mají se začátkem společného jen málo. ()

vitajak 

všechny recenze uživatele

Hodnocení 1. série: 1. Everything changes - 60%, 2. Day one - 60%, 3. Ghost machine - 60%, 4. Cyberwoman - 20%, 5. Small worlds - 80%, 6. Countrycide - 60%, 7. Greeks bearing gifts - 40%, 8. They keep killing Suzie - 60%, 9. Random shoes - 60%, 10. Out of time - 60%, 11. Combat Battle - 40%, 11. Captain Jack Harkness - 60%, 12. End of days - 60%. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • John Barrowman  a Eve Myles jsou jediní herci, kteří se objevili ve všech epizodách. (Missa08)
  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)
  • V epizodě Coutrycide se nevyskytují žádné počítačem vytvořené speciální efekty. (PanCitron)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama