Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Stephen King o filme povedal: "Je to prvý autenticky šokujúci americký film, ktorý som videl od čias Henry: Portrét sériového vraha pred viac ako 20 rokmi. Ak sa ľahko rozrušíte, nemali by ste tento film pozerať. Ak, na druhej strane, ste pripravení na dlhý pohľad do pekla v predmestskom štýle, Dievča od vedľa vás nesklame." (Arsenal83)
  • V scéne v stane na dvore, kde si chlapci prezerajú časopis Playboy, odkazujú na herečku a modelku Carroll Baker z 50. rokov, skutočnú matku herečky Blanche Baker, ktorá v tomto filme stvárňuje Ruth Chandler. (Arsenal83)
  • Jack Ketchum sa rozhodol napísať knihu z pohľadu suseda, pretože skutočný prípad obsahoval niektoré veci, ktoré sa ho príliš dotkli a nechcel ich radšej zahrnúť. (Arsenal83)
  • V rozhovore v roku 2007 Blythe Auffarth povedala, že všetky scény, v ktorých je zavesená a so zaviazanými očami, boli pre ňu mimoriadne náročné: "Je to mimoriadne ponižujúce a je to trochu desivé byť takto bez kontroly. Je desivé byť bezmocný a je to ponižujúce visieť a hompáľať sa tam a je to o to skľučujúcejšie, keď vám zoberú vaše zmysly." (Arsenal83)
  • Jack Ketchum, autor románu, podľa ktorého je film natočený, vystupuje vo filme ako pracovník v lunaparku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama