Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, který mne občas bavil (či až chytl za srdce) a pak zklamal. Celý děj se drží šuplíku s náboji a záchrany Elishy Cuthbert, ale jeho odbočky a zvraty mi celý dojem kazí. Člověk nechápe mnoho různých výlevů, či například samotný závěr. Či mi vadilo, že člověk nevěděl zda je Elisha vypočítavá mrcha, či "nový lepší člověk". Samotné herecké výkony stojí na dvojici Christian Slater a Elisha Cuthbert. Slater hraje velmi dobře a Cuthbert utáhne svoji těžkou roli výrazy i atmosférou kterou dělá a musím ji též pochválit. Ve výsledku je to tedy dosti rozporuplný film, ač s mnoha skvělými momenty (jízda po střešním parkovišti, chci tě uspokojit intimně, pohled na prsa Elishy, odvoz opilého Boba, rozhovor s Colemanem o pocitech atd...). Výsledkem je bohužel mírné zklamání a jen 3z5. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Keby bolo hovno cukrom srali by sme si do kávy Možno sa pýtate, prečo som, urobil to, čo som urobil. Ale akú ste mi dali možnosť. Ako inak by som mal získať vašu pozornosť? Všetko, čo som chcel, bolo existovať vo vašom svete. Pozoruhodný príbeh jedného melancholického chlapa ktorý si nechá srať na hlavu až sa z toho zblázni ... u mňa musím povedať dosť dobrý film ... akurát tie grcky na prsiach jednej slečny si mohli odpustiť .... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně příjemné drama s hromadou nápadů, sarkastickým humorem a výbornými hereckými výkony. Christian Slater dokazuje, že když chce tak i hrát umí a předvádí tady jeden ze svých nejlepších výkonů kariéry. Elisha Cuthbert se taky neztratí a ta svůj nejlepší výkon předvádí rovnou, i když s její rozmanitostí předešlích rolí to není nikterak obtížné. Romantická linie mezi těmito herci taktéž funguje na jedničku a režisér si ten film celý hezký pohlídal. Jen škoda, že ten závěr se mu trochu utrhl ze řetěžu a je tak trochu spíchlý horkou jehlou.70% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se prudí kolega, až se tento utrhne a jednoho dne přijde do práce s pistolí. Jenže stejný nápad mělo v téhle podařené firmě víc lidí. Než se Bob Maconel stal vrahem, hrdinou i obětí zároveň, žil běžný život kancelářské krysy, která nenávidí svou práci i spolupracovníky, dokonce i každý čtvereční centimetr a molekulu vzduchu, kterou je s nimi nucen sdílet. Po večerech si povídal s akvarijní rybičkou a určoval kulkám v zásobníku jejich budoucí cíle. Jenže ve chvíli, kdy skutečně stiskl spoušť, všechno se změnilo. Získal postavení, respekt i lásku, ale až na vrcholu zjistil, že jeho vozík nemá brzdy… Není to příjemný film. „Ptáte se, proč jsem to udělal. Ale dali jste mi jinou možnost?“ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Frank A. Cappello .. Kolovrátek paradoxů. Zvláštní pohled na civilizačně-společenské problémy. Příběh chlápka ve spárech nikamnevedoucí práce, který je naplněn nenávistí s kombinací psychické deformace dobou a vinu za jeho čin nese hlavně současné prostředí, na které je náležitě namířený prst a v kritice poměrů mohl klidně ještě přitlačit více na bolavá místa. Cappello scenárista divákům nabízí dva odlišné pohledy jak se z této situace dostat - jeden snový, jeden reálnější. Nebudu vyzdvihovat ani jeden z nich, protože řešením není vlastně ani jeden a cesty k nim vedou přes spoustu rozpaků.. Každopádně se na He Was a Quiet Man celkem slušně dívá. Cappello jako režisér si umí hrát, záběry osvěžuje různými imaginacemi (což může místy až rušit), cudná Elisha je pro potěchu nadrženců využita co se dá, ale přesto dění kraluje především ušlápnutý Christian Slater, byť byl v některých situacích až příliš otravnou figurkou, které nebylo co závidět, ani ji litovat. ___ Jelikož jsem film viděl nadvakrát, je možné, že mi tou vynucenou pauzou unikla nějaká ta spojitost a nejen proto dám filmu v budoucnu ještě jednu šanci - jeho skladba si opakované zhlédnutí více méně vyžaduje - protože tvůrce dost tahá za nos a odhadnout vývoj a dopad, se všemi těmi vizuálními oblbovátky, není zrovna jednoduché. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama