Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Slater si odskočil od dvd béček, céček a zetek k artovému hraní a kdyby nebil režisér debil, mohl nechat ve světě filmu hodně zajímavé dílo.Námět podobný volnému pádu, jen šílenějc zpracovaný....halucinace, představy, mluvící rybička, zmrdi v kanceláři a do toho jeden už nasraný chlapík, co má depku a zbraň.První půlhodina je dokonalý majstrštyk, skvěle napsaný i zahraný, jenže pak se děj zastaví a věřte nebo ne, já se v tom ke konci začal už úplně ztrácet a konec je dost debilní a film srazí ještě o hvězdu dolů.Asi mi ta sobotní kalba ubrala nějaký zbytky mozkovejch buňek nebo co, za pár týdnů si to pustim znova, ale myslim si že není o čem mluvit.Zajímavý a neotřelý nápad se skvělým Slaterem zabitý imbecilní poslední 15ti minutovkou.Jak sem se těšil až tý čubce vystřelí mozek...nic :/ 59%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Režijně nápadité a sympatické. Scénář si ryje v kritice dnešní společnosti nevybíravě; místy je okatě přemrštěný a doslovný, jindy nechává prostor pro vlastní interpretaci. Konec působí ucvaknutě, je očekávatelný a zároveň není. Celkově je tenhle film stejně nemocný jako doba a lidé, o nichž chce vypovídat. V průběhu sledování jsem osciloval od tří do pěti hvězd, nakonec tedy zůstanu uprostřed a chválím Christiana Slatera, který je v mírně předimenzované roli ušlápnuté kancelářské krysy přinejmenším solidní. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Trochu jako "Volný pád", jen více psychologický a méně uchopitelný. Slater v roli kancelářské krysy. Uzavřený sám do sebe, vůči všemu populárnímu přístupný, ale bez kontroly. Film nutí člověka se zamyslet, jestli si konzumní svět umí poradit při všem svém spěchu s jedinci, kteří spěch nestíhají a stíhat zavrhli. Když se ale stane v jejich životě něco, co vše obrátí, je dost pravděpodobné, že si s tím nedokážou nijak poradit a skončí to pro ně, nebo okolí, špatně. Vynikající psychologicko-sociologická sonda do mezilidských vztahů v rámci jedné instituce a jejího nejnepatrnějšího zástupce. 85% = 4/5 ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Úprimne som od tohto filmu vela neočakával, no po tých skromných 99min. som velmi milo prekvapený. Pre mňa asbolútne neznáma firma,Frank A.Cappello si napísal a zrežíroval bravúrnu psychologickú pitvu. Za svoj objekt si vybral outsidera, ktorý sa nedokázal zaradiť do spoločnosti pretože sa nevedel stotožniť s okolím. Bol som šokovaný, pretože ta pitva bola dokonalá,bolo neskutočne cítiť ako Maconel trpí, ako sa zúfalý baví s imaginárnym rybacím priateľom, na tom má však nemalú zásluhu aj Slater, doteraz som ho považoval za "herca" plytkých akčných béčok no výkon ktorý podal v tichom mužovi bol famózny,oscarového charakteru. Asi takto si predstavujem kvalitnú psychologickú drámu, prežívali ste všetko čo prežívali postavy. Congratz Cappello dúfam že neprestane točiť a neupustí od žánru,práve získal fanúšika ;). ()

cyberhawk 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu prekvapivy konec a dokonaly a neuveritelne uveritelny Slater, ktereho jsem si jen tezko predstavoval par let zpatky ve filmu Pravdiva romance, dava dohromady vybornou smes zazitku, na ktery jen tak nezapomenete. Na stranu druhou tu vsak je fakt, ze skloubeni komedie/drama zde neni moc povedene, pusobi ponekud krecovite a osobne bych spis dal prednost tomu, aby reziser komedialni linii opustil uplne a ukazal Slatera bez "vtipne" interakce s jeho okolim. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)

Reklama

Reklama