Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Príklad toho, ako možno pokaziť výborný námet!!! Stačí obsadiť do kľúčovej role outsidera a "nepochopeného introverta" neschopného prežiť v tomto sračkovitom svete niekoho tak toporného a "béčkového" ako Christian Slater - katastrofa, ktorej nepomôže ani jeho vizuálna zmena na "psycho image". Scenárista a režisér Frank A. Capello je sám sebe najväčším nepriateľom, ktorý veľmi chce, ale nedokáže dodať príbehu hĺbku a psychológiu, ktorá sa diváka hlbšie dotkne. Celá ústredná myšlienka vyznieva do stratena a v závere sa namiesto katarzie vkráda pocit prekombinovanosti a umelosti. Nejedná sa o zlý film, ale výsledný produkt namiesto pochutiny zodpovedá nedorobenému a rozpačitému polotovaru... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Slater si odskočil od dvd béček, céček a zetek k artovému hraní a kdyby nebil režisér debil, mohl nechat ve světě filmu hodně zajímavé dílo.Námět podobný volnému pádu, jen šílenějc zpracovaný....halucinace, představy, mluvící rybička, zmrdi v kanceláři a do toho jeden už nasraný chlapík, co má depku a zbraň.První půlhodina je dokonalý majstrštyk, skvěle napsaný i zahraný, jenže pak se děj zastaví a věřte nebo ne, já se v tom ke konci začal už úplně ztrácet a konec je dost debilní a film srazí ještě o hvězdu dolů.Asi mi ta sobotní kalba ubrala nějaký zbytky mozkovejch buňek nebo co, za pár týdnů si to pustim znova, ale myslim si že není o čem mluvit.Zajímavý a neotřelý nápad se skvělým Slaterem zabitý imbecilní poslední 15ti minutovkou.Jak sem se těšil až tý čubce vystřelí mozek...nic :/ 59%. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně příjemné drama s hromadou nápadů, sarkastickým humorem a výbornými hereckými výkony. Christian Slater dokazuje, že když chce tak i hrát umí a předvádí tady jeden ze svých nejlepších výkonů kariéry. Elisha Cuthbert se taky neztratí a ta svůj nejlepší výkon předvádí rovnou, i když s její rozmanitostí předešlích rolí to není nikterak obtížné. Romantická linie mezi těmito herci taktéž funguje na jedničku a režisér si ten film celý hezký pohlídal. Jen škoda, že ten závěr se mu trochu utrhl ze řetěžu a je tak trochu spíchlý horkou jehlou.70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Naprosto depresivní příběh člověka, který je neustále přehlížen a krutě drcen svým okolím. Stereotyp každodenního života a každodenního přemáhání se, aby celá věc byla ukončena násilnou cestou na svém okolí i sobě samém, skončí ve chvíli, kdy podobně smýslející člověk předejde záměrům našeho hlavního hrdiny a vykoná vše sám. Tedy až na poslední krok, se kterým mu pomůže právě náš zoufalec, který se rázem stane hrdinou. Lidská psychika je velmi složitá a u tohohle filmu se člověk naprosto vcítí do situace, ve které by asi kohoutek zmáčkl každý. Nižší rozpočet vůbec nevadil a právě tímto bylo komorní drama umocněno. Nic složitého, jen city, které nakonec vypluly na povrch. 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně zvláštní film. Ubožák, kterýho život už nebaví, to chce ukončit a najednou se vše změní, má znovu pro co žít, ikdyž žádná sranda, jak se zdá, to teda nebude. Bohužel byl ale přílíš moc tichý a místo toho, aby se občas pořádně vyřval a dostal to všechno ze sebe, tak...No, příběh byl poutavý, herecky to bylo taky dobře zvládnuté (hlavně Slater), efekty zajímavé (ikdyž v případě těch rybiček spíš rušivé) a pak chvíli před závěrem snímku zvláštní a pro mě nečekaný zvrat, který mě potěšil, bohužel ne nadlouho, protože se z něj vyklubal divný konec, který mě hodně zklamal a moc jsem ho nepochopil (myslím tím, proč to rejža ukončil zrovna takhle). Přesto mě ale těší, že jsem byl donucen nad tímhle snímkem přemýšlet a pár scén (nemyslím tu s Elishou na pohovce ;-) ), jsem si hned zopakoval, abych se ujistil, že dané scény byly mnou správně pochopeny. No, viděl bych to na slabší 4*. Ale u scény, kdy odváží Paula notně společensky unaveného Boba domů, jsem se od srdce zasmál. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama