Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Terez.S 

všechny recenze uživatele

ještě před tím, než jsem film viděla, říkala jsem si, že to budou u mě aslespoň 4 hvězdičky, protože v něm hraje Anne Hathaway, která je mi sympatická, James McAvoy, který je velmi charismatický a má talent a navíc je film o životě Jane Austen. Jenže .. Becoming Jane postrádal lehkost a svižnost, kterou má můj oblíbený film Pride and Prejudice, navíc to byla z části jen ne úplně povedená kopie již zmíněného filmu .. škoda, námět byl výborný! Tak snad přístě. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

To, že tvůrci hodně čerpali z romanové Pýchy a předsudku, by vůbec nevadilo, protože Jane Austenová samozřejmě nenacházela inspiraci jenom ve svojí mysli. Problém je, že filmová Jane Austenová je daleko nevýraznější než její hrdinky. Nijak nepomáhá ani nenápaditá režie a vizuální zpracování. Hathawayová a McAvoy sice jako pár nepůsobí špatně, ale jejich sblížení přijde bez jakékoliv přípravy a na austenovský příběh moc přímočaře. Na úrovni emocí tahle love story nejspíš příliš diváků oslovit nedokáže. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Hood, Sarah Williams .. Příšerně schématické vyprávěné bez duše a nějakého citového zaujetí. Pouhá snaha svést se na „Austenovské vlně," avšak ačkoliv snímek pojednává přímo o životě Jane Austen, je jejím dílům až neuvěřitelně vzdálen. Anne Hathaway není zdaleka tak šarmantní (jako Keira Knightley v P&P), její postava postrádá jakoukoliv spisovatelčinu ironii, je prostě ukázkově bezradná. James McAvoy je na tom o poznání lépe, jen doufám, že se moc nezaškatulkuje. Ale i kdyby herci měli na víc, stejně budou svazováni standardním scénářem a rutinní režii. Pár hezkých záběrů a slušná hudba ještě dobrý film nedělají a s výše uvedenými nedostatky bych doporučil poohlédnout se přímo po tvorbě Austenové - buď knižní nebo po jejich bezvadných adaptacích Sense and Sensibility či dokonalost Pride & Prejudice. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vášeň a cit není ani náhodou druhá Pýcha a předsudek, jakože bezkrevná Jane Austen má daleko do neodolatelné Elizabeth Bennet. Anne Hathaway má rozkošnou pusinku, ale to je asi tak vše, co zaujme na její postavě upjaté slečny ze strádající venkovské rodiny a budoucí spisovatelky, která najednou podlehne kouzlu městského štramáka (minimálně od Penelope je jasné, že Jamesi McAvoyovi nechybí charisma a je jen škoda, že proti sobě nemá vyrovnaný protějšek a za zády lepšího scénáristu). Vášnivý milostný příběh? Ale houby. Pouze tuctová červená knihovna z konce 17. století. Navíc, kdo si něco přečetl o skutečné Jane Austen, ten ví, jak tohle ve filmu nepřesvědčivé milostné vzplanutí dopadne a při natahované poslední třetině se o to více bude nudit. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jane Austen je v našich krajích trochu opomíjená (neprávem) autorka, anglická to modla. Její život byl zajímavý, plný zvratů a bylo jen otázkou času, kdy se někdo vyrojí s životopisným snímkem. Na Vášeň a cit jsem se chystala dlouho, dnes (září 2010) jsem se k tomu konečně dostala. Miluji viktoriánskou Anglii, ty jejich domy, zahrady zarostlé růžemi, opět jsem moc ráda nasávala atmosféru, ta byla výborná. Příběh je romantický od začátku do konce, plný tragiky, ale sem tam vám vyrojí na tváři úsměv. Klasický romantický film, a přece tak netradiční, a to možná díky té inspiraci v realitě. Celou dobu držíte palce, i když víte, že je to marné... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Většina filmu se točila v Irsku. Jenom dva záběry jsou z Anglie. (duklak2)
  • Události ve filmu jsou datovány kolem roku 1795. (AIMÉE)
  • Ve scéně, kdy se Jane (Anne Hathaway) v lese setká s Tomem (James McAvoy), za sebou po zemi vláčí provázek, který však již v dalším záběru není. (tyna97)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama