Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Jinny 

všechny recenze uživatele

To, že tvůrci hodně čerpali z romanové Pýchy a předsudku, by vůbec nevadilo, protože Jane Austenová samozřejmě nenacházela inspiraci jenom ve svojí mysli. Problém je, že filmová Jane Austenová je daleko nevýraznější než její hrdinky. Nijak nepomáhá ani nenápaditá režie a vizuální zpracování. Hathawayová a McAvoy sice jako pár nepůsobí špatně, ale jejich sblížení přijde bez jakékoliv přípravy a na austenovský příběh moc přímočaře. Na úrovni emocí tahle love story nejspíš příliš diváků oslovit nedokáže. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, který si pro sebe jednoznačně ukradl James McAvoy. Anne Hathaway na svůj herecký protějšek ani zdaleka nestačí. James je pánem filmu a celý film na něm stojí. Jeho charisma je největší důvod, proč se na film podívat. Tvůrci zde až příliš viditelně kopírovali Pýchu a předsudek a to neskutečně vadilo. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Austenovské romance, které nenapsala sama Austenová postrádají ironický náboj, ačkoli důsledně vykrádají její díla (Pýcha a předsudek, Rozum a cit). To je případ i tohoto filmu, uvzdychané kostýmní drámo, nijak objevné. Anne Hathaway je lehce unylá a nechává Jamese McAvoye, aby si Tom Lefroy celý film ukradl pro sebe a své sarkastické poznámky. (Žrala jsem hlavně jeho... a jenom jeho:)) ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Ako čítam väčšinou kritiky na tento filmík, je mi to aj trošku ľúto, lebo až toľko kritiky si zase nezaslúži...Možno práve preto, že mám veľmi rada romantické filmy z dôb dávno minulých:))BECOMING JANE na jednej strane môžme porovnávať so skvelými adaptáciami románov, avšak ja to pokladám za zbytočné, lebo (ako to už niekto vo svojom komentári spomenul), tento film neadaptoval ďalšiu z jej kníh, ale rozpráva o jej živote...Anne Hathaway herecky pokrivkáva za svojim kolegom Jamesom McAvoyom, (tohto herca si začínam po vynikajúcich filmoch LAST KING OF SCOTLAND a ATONEMENT všímať čím ďalej tým viac, lebo má v sebe obrovský potenciál...) ktorého Tom Lefroy je neskutočne charizmatický a Jane sa nie je čo čudovať, že sa do neho zaľúbila:-)) Netypický koniec je takou drobnou čerešničkou, ktorá film dokonale odkláňa od Austenovej románov, ktoré sa vždy končia svatbou hlavnej hrdinky... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Julian Jarrold se mi v roce 2007 zjevil jako spásná hvězda a nikdy mě nepřestane mrzet, že později vycouval k méně zářícím televizním projektům. Přestože od první chvíle vidím, že je Anne Hathaway trochu násilím roubovaná do pozice Keiry Knightley a vůbec se celý koncept do Pýchy a předsudku několikrát výrazně opře, nevadí to. Becoming Jane je totiž intimní, do sebe uzavřená a krásným způsobem svá životopisná adaptace. Při pohledu na ostatní hodnocení mě tak hřeje o to víc, že její kouzlo přišlo právě jenom ke mně. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se Jane (Anne Hathaway) v lese setká s Tomem (James McAvoy), za sebou po zemi vláčí provázek, který však již v dalším záběru není. (tyna97)
  • James McAvoy musel kvůli své výšce 1,74 metru po dobu celého natáčení nosit boty s vysokou podrážkou, aby nebyl menší než o 3 centimetry vyšší Anne Hathaway. (ufooonek)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama