Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ukázkový případ,jak totálně zabít skvělý námět v podobě knižní předlohy.Je to sice už nějaký pátek,co sem četl knížky,ale tohle se opravdu nepovedlo.Z knižní poetiky a hlavně humoru nezbylo ve filmové podobě vůbec,ale vůbec nic.Moje očekávání nebyla nikterak přehnaná,ovšem minimálně komedii sem očekával a nedočkal sem se.Youth in revolt je nemastná,neslaná,zdlouhavá a hlavně opravdu nevtipná záležitost a to je vzhledem k potenciálu,který skrývala knižní předloha opravdu velký průser.Relativně slušné obsazení to tentokrát nezachrání.Liotta,Buscemi,nebo Justin Long se filmem spíše mihnou a Michael Cera je tentokrát těžce mimo...20% ()

dopitak

všechny recenze uživatele

Jako příznivec Sue Townsendové musím Oscarovi oponovat, četl jsem pochopitelně (až na poslední díl The Prostrate years) komplet adrianovskou ságu v češtině i angličtině, a Američan Nick Twisp se křehkému inteligentnímu britskému humoru nemůže podívat ani pod ocas. Navíc, pokud se podíváte na roky vydání obou deníkových "konkurentů", musí vám být jasné, kdo od koho "opisoval". Nepokrytě dávám najevo, že C. D. Payne se velmi lacině s přidáním nepříliš vtipných sprosťáren, ale zato s chutí, svezl na oblibě leicesterského rádobyintelektuála. Omlouvám se za OT, film jsem zatím neviděl. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ja osobně jsem od toho očekával mnohem víc. A to kvůli tomu, že sem četl knížky. Mohli to o dost víc rozvést už kvůli tomu, že by to mělo být pro teenagery. Hodně tam toho ukousli, člověk by očekával třeba i druhej díl, protože knižní předloha je podle mě nadupaná, ale vzhledem k filmovýmu ohlasu, se nedivim už ničemu. Obsazení mohlo bejt klidně i lepší, ale dalo se to po nějaký chvilce překousnout... ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Proboha, co jste to provedli Nicku Twispovi? Takový herecký arzenál a přesto tak neuvěřitelně odfláknutý film. Cera nemá s Nickem absolutně nic společného a to, čeho jsem se bál, když jsem jeho jméno viděl přiřazené k hlavní postavě, se do puntíku vyplnilo. Udělal z něj průměrného amerického typicky Cerovského uťáplého losera. Kde je Nickova prohnanost, inteligence a schopnost manipulace s ostatními? Je sice použita hlavní kostra původního příběhu, ale vnitřnosti byly vytrhány z těla a nahrazeny romantickými bláboly z teenage komedií druhé jakosti. Absolutně zbytečné scény s absolutně zbytečnou postavou Leváka. Sheeni jsem neměl rád už v knize, ale tam to bylo pouze její nesnesitelně vychcanou povahou, tady je iritující naprosto odlišným způsobem. Stejně jako drtivou většinu zbytku si jí totiž při sebevětší víře nedokážete spojit s postavou z knihy. Jediný, kdo sbírá body je Francois, ale není jich tolik, aby dostatečně zmírnily můj vztek. Jedna z nejhorších adaptací knihy, co jsem měl tu smůlu potkat. Jednu hvězdu, či odpad nedávám jen kvůli tomu, že jsem pravděpodobně silně ovlivněn předlohou.// 30% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, nebyl jsem tak ani přespříliš natěšen, ani jsem předem výsledek neodsuzoval. Mládí v hajzlu tak pro mě byla klasická "teenager dobývá srdce teenagerky" romantická komedie (okořeněná o postavu alter-ega). Film se nevymyká běžným standardům a jen párkrát překvapí. Kdykoliv se tak stalo, jako bych se ocitl u nějakého jiného filmu Apatowského střihu (scéna na dívčí koleji, s klavírem, s houbičkami). Michael Cera je v každém filmu stejné tintítko, nejinak je tomu tady. Jako alter-ego konečně ukazuje i něco jiného než klasického teenage geeka, ale i přesto jsem měl problémy mu jeho roli uvěřit. Ale budiž. Jedno ale filmu upřít nemůžu - donutil mě si sehnat předlohu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Mládi v hajzlu: Original Motion Picture Soundtrack byl vydán 5. ledna 2010 Lakeshore Records. Samotný film obsahuje 19 skladeb a 9 z nich je přímo z oficiálního soundtracku. (griph)
  • Rooney Mara, která hrála Taggarty, se původně ucházela o roli Sheeni Saunders. (Cheeker)

Reklama

Reklama