Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak se zdá, že si ještě na nějakou jinou roli Michaela Cera počkáme. A nebo je to tak, že tyhle role nemusí hrát a je do nich obsazován automaticky. Jinak vážně nevím. Taky se nejedná o moc vtipnou komedii , jde spíše o pár úšklebků u trapných situacích, kterých ja až až, a možná díky tomu tempo rychle odcípá a vyloženě nenudí. Mnohé naláká slušné herecké obsazení, ikdyž s nevyužitým potenciálem. 40% ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak předně - nemyslím, že bylo nemožné Mládí v hajzlu natočit. Ovšem ta podoba by musela být naprosto jiná. Předně, aby byla dodržena pospolitost pubértálně definovaných postav, chtěl to neplantat všechny díly dohromady. Takhle se totiž skáče v ději jak na Václaváku při finále MS a té lehké indie-punkové atmosféře to děsně ubírá. Arteta se taky nijak nevytáhnul a kromě dvou nesedících animací převedl otrocky jen to co se po něm asi chtělo. Kupodivu jak mi z trailerů neseděl Michael Cera jako Nick, ve už to bylo lepší. Ale jeho "herectví" jednoho xichtu Youth in Revolt taky moc nepomáhá. Prostě chtělo to jít více po knize, po tom co ji dělá tak přitažlivé a ne po slepě po ději. Čekali jsme dlouho, škoda, že to čekání dopadlo takhle... I'm not going anywhere until you sink your filthy dick in this tomato. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetl román C.D. Paynea, takhle vysoké hodnocení bych rozhodně nedal! Tahle kniha se točit snad ani neměla. Leda by to bylo komediální porno. Miluju sérii Mládí v hajzlu, co však snese papír, plátno často ne. A tak je tahle adaptace prostříhaná, nevtipná a pro diváky nedotčené předlohou musí být i značně bizarní. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem sice nějak výrazně nečet, jen kousky, ale pochybuju, že to je taková blbá sračka jako tohle, Michael Cera už to s těma rolema o chudáčcích krapet přehání, chtělo by to tu a tam proložit i něčim jiným, i když je fakt, že mu neobvykle sednou a bohužel pro něj nebo možná bohudík, má na to kukuč, jinak se to snad ani nazvat nedá, protože jeho zlý já, který mělo vypadat asi suveréně a drsně, tu spíš vypadá jako teplej kubánec na lovu ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Prcičkama a Klubem rváčů.... Telecí léta, trapas střídá trapas, hormony se bouří a Michael Cera konečně (pravda, jen chvílemi) hraje i něco trochu jiného, i když jeho štěněcího výrazu si samosebou opět užijeme do sytosti. Tragikomedie jménem DOSPÍVÁNÍ je zákonitě převelice vděčným tématem a zpracováno už bylo tolikrát (a lépe), že za pár let si na filmovou podobu YOUTH IN REVOLT asi nikdo nevzpomene. Což je docela škoda, protože mně to přišlo takové mile nezávislé, (ne)přiměřeně klukovsky ulítlé a vlastně ze života :-) A hrdinovo alter ego navíc vypadá jak Nate Mendel z Foo Fighters, no posuďtě sami. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • V knižní předloze je Nickovi 14 let, zatímco ve filmu je mu 16 let. Michaelu Cerovi (Nick Twisp) bylo v době natáčení 20 let. (flyer.nick)
  • Keď Nick (Michael Cera) ukradne auto, jeho otec (Steve Buscemi) rozbije okno nohou a na okne zanechá stopy. O niekoľko záberov neskôr sú však stopy oveľa vyššie ako v predchádzajúcich scénach. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Ann Arbor, Detroit, Ferndale, Frankfort, Hazel Park, Lake Leelanau a Royal Oak, Michigan, USA. Film sa natáčal od 12. júla do 7. septembra 2008. Časť tohto filmu bola natočená v skutočnom parku prívesov vo Wixom, Michigan. (Arsenal83)

Reklama

Reklama