Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvědavý teenager Mercer (Lou Taylor Pucci) se po smrti své matky rozhodne cestováním poznat Ameriku. V Oregonu ukradne auto a vydá se na cestu, aby nalezl svého staršího a dávno ztraceného bratra. Po cestě zažije nejen několik nečekaných událostí, ale také přes telefon naváže vztah s původní majitelkou auta, tajemnou a odpouštějící dívkou (Zooey Deschanelová). Vzájemné telefonické rozhovory slouží jako průvodce při Mercerových cestách po postmoderních dálnicích bývalého Divokého západu, při nichž mladík poznává sám sebe i své místo na světě. Snově stylizovaná kamera a originální hudba umocňují směs citových prožitků. Režisér Martin Hynes směřuje diváka na cesty, kterými se stále vyplatí vydat.
[Zdroj: Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

venison 

všechny recenze uživatele

Roadmovie je žánr, který velmi můžu, ale tohle mě fakt moc nenadchlo.. Strašně, ale strašně suchý.. Hlavní hrdina to měl sice v životě dost podělaný, ale přesto mě děsně nudil a nevymáčkl ze mě ani kapku soucitu.. Jedna hvězda za vždy skvělou Zooey Deschanel a druhá za nápad neznámé krásky "na telefonu".. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Martin Hynes .. Může někdo někoho vůbec poznat? __ Příběh snů. Vydáš se hledat bratra, ukradneš auto, procestuješ polovinu Spojených států po Mexiko a ještě získáš dívku snů... Další z řady amerických nezávislých snímků, který se snaží nakopnout lehce humornou směsicí příhod v hávu dramatu. Jenže skutečně pobaví nebo rozehřeje jen několik částí z celé road movie a to zejména "extáze v Renu" nebo "návštěva v domě Sergio Leone." Forma odpovídá nákladům, levná ruční kamera předkládá tu podivný tu poutavý záběr a vše uvozuje celkem pohodová hudební složka, které spolu tvoří pro někoho jistě neodolatelnou atmosféru snímku. I tak největším zážitkem zůstávají scény, kde jsou přítomny sličné herečky, ať už rozpustilá Jena Malone nebo tajemným hlasem z telefonu znící Zooey Deschanel, která později rozzáří svým uhrančivým pohledem i několik záběrů (a ano, kvůli obsazení kterékoliv z nich jsem se na tento film předně podíval:-)). 70%. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Další z netradičních road-movie. Pomalu už zapomínám co je vůbec tradiční road-movie. Nezávislost z tohoto filmu přímo čiší (kamera, střih, hudba, ...). Výběr herců zřejmě proběhl přes telefon, protože těžko seženete zajímavější kombinaci hlasů než Zooey a Pucciho. Hudba M. Warda do filmu zapadala a patří asi k tomu nejlepšímu co tento snímek nabízí. A samozřejmě věčné čekání na objevení se Zooey. Díky filmu navíc i nadále spolupracovala s M. Wardem v projektu She & Him. Přestože mě příběh tolik nezasáhl, hodnocení zvedá Jena Malone, Zooey Deschanel a příjemná hudba - pokud tedy nejste milovníkem výše uvedeného, nic moc vám tento film nenabídne. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Jasně... pár chybiček by se našlo, s tím souhlasím, ale v tomto případě plné hodnocení udělím milerád. A to z toho důvodu, že The Go-Getter nehraje na nějaké mravní poučení. Nesnažil se mě vychovávat, ale spíš mě vzal s sebou na dlouhou cestu, kde mi dělala společnost vynikající Zooey Deschanel. No neberte to..:) ()

sochy.zirafka 

všechny recenze uživatele

Netradiční road movie, která s prvním zazvoněním telefonu získává něco tak nepopsatelně kouzelného, že ani nevím, jestli pokusem o zachycení mých pocitů všechno nezkazím. Mercer, po smrti své matky tápající teenager, se vydává hledat svého nevlastního bratra a při té příležitosti poznává svět. Co je na tom zajímavé? Nic. Jenže tato poměrně jednoduchá motivace nahrává osudovému "setkání na dálku" se slečnou, která je vlastníkem Mercerem ukradeného auta. Tato slečna je totiž - mírně řečeno - netuctová. Jako by nestačilo, že charaktery jsou samy o sobě zajímavé, herecké podání příběhu je k tomu přesně dle mého gusta. (Aby ne, když je tam Zooey a Jena.) Hudba je příjemně nevtíravá, krásně doplňuje atmosféru vytvořenou nizkorozpočtovým zachycením obrazu, které ovšem nepostrádá spoustu zajímavých střihových a kompozičních nápadů. Velice jsem si užíval scény s telefonickými rozhovory - bylo v nich právě to "něco", co mne k tomuto filmu neustále táhne a nutí pouštět si ho znovu. Závěrem? Nezávislá road movie, která mne mile překvapila. Film bych zařadil někam mezi Into the Wild a 500 Days of Summer. A jelikož mám oba tyto filmy rád, Go-Getter na tom nebude jinak - 80%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Plážová scéna v Kalifornii se ve skutečnosti točila v Oregonu. (Fugas.cz)
  • Střední škola na začátku filmu je bývalá škola režiséra Martina Hynese. (Fugas.cz)
  • Ve filmu si zahrál i otec režiséra Martina Hynese. Hraje starého muže v kovbojském klobouku ve scéně u myčky aut na začátku filmu. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama