Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten kreslený úvod na začátku filmu je strašně trapnej a vidět to v kině, asi bych znechuceně odešel. Ještě štěstí, že se samotným filmem (jeho dějem a zápletkou) nemá nic společného a je to spíše jen trapný a hodně nepovedený pokus o humor samotného studia. První půlka je zábavnější a záživnější než jednička a já si to docela i užíval. Moderně zařízená budova s docela zajímavými a zábavnými zaměstnanci. Dobré a humorné nápady. Fungovalo tady i to, co v jedničce ne – tedy scény bez Gremlinů. Jenže pak začnou Gremlini řádit a zvrhne se to v nepovedenou karikaturu s přílišným a pro mě až odpuzujícím popkulturním odkazováním (tu a tam až násilným). S výjimkou jednoho, hodně povedeného fóru s přepáleným filmem. To v kině muselo být velmi zábavné. Celkově lepší než jednička, nebýt té druhé půle. A vlastně u hodnocení beru v potaz i fakt, že ač jsem si oba díly pouštěl každý v jinou denní dobu, u obou jsem nakonec začal usínat a tu a tam nějaký okamžik prospal. ()

Script odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych to procentově hodnotil, tak bych skončil na deseti. Víc si to fakt nezaslouží. Tohle není komedie. Ani jednou jsem se u toho filmu nezasmál, stejně jako u předchozího dílu. Tohle se dalo sledovat jenom jednou. Kdybych to měl vidět po druhé, tak bych raději skočil z okna, než abych tohle znova protrpěl. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem u jedničky napsal, že je to klasika, u které nechápu, jak se klasikou stala, tady musím napsat, že nechápu už vůbec nic. Druhý díl je o třídu horší a hlavně nudnější. A to je to, co nechápu, když zde máme daleko více akčních scén, daleko více Gremlinů… prostě typické pokračování, vše, co znáte z předchozího dílu, akorát ve větším a tupějším balení. Za pár dobrých scén ještě dám 40 % a půjdu přemýšlet o tom, co je na těchto dvou filmech klasického či opravdu skvělého… ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

dlhé ako žuvačka medzi chodníkom a podrážkou, ale o to mrazivejšie, lebo tie vtípky sú na dnešnú dobu ako ušité...brrrrrr...skvelé využitia bielítok (pamätám si na svoje prvé, bolo to v 2001, kúpila mi ho mama pred nástupom na gympel) .....a mám chuť na čokoládového losa a nové diely My little pony! ()

Miloš 

všechny recenze uživatele

Gremlins 2: nová generace rozhodně nepatří mezi pokračování, která by ve srovnání s prvním filmem ztrácela dech, naopak rozvíjí možnosti nedořečené v prvním filmu a přitom stále zůstávají vynikající komedií (tentokrát bez Vánoc). Pokud jsou Gremlins poctou filmu - reflexí kina a televize, potom Gremlins 2 jsou sebereflexí audiovize vůbec, éry osmdesátých let, propagací i kritikou sebe sama a ukazatelem směrem k rozvoji nových médií. Zní to šíleně a také to takové je! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně v kuchyni, kde se Kate (Phoebe Cates) snaží nakrmit gremlina (v domění že jde o Gizma) je možno na sektorce zahlédnout Peltzerův odšťavňovač z prvního filmu Gremlins (1984). (Nýdnol)
  • V chodbě Clamp věže na jedné jmenovce stojí "Vectorscope Labs", což odkazuje na film Innerspace (1987), který také režíroval Joe Dante. (rafix)

Reklama

Reklama