Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je krásné, že se pro poslední díl podařilo zaangažovat i Richarda Deana Andersona a je fakt, že to je postava, na kterou jsem se těšil nejvíc. Žel, prostoru opravdu dostal jen málo. Docela by mě zajímalo, jestli už ho přestalo bavit hrát, nebo co. No, podle všeho bylo příčinou rodičovství. Nečekejte od filmu nějaké skvělé sci-fi, tohle je opravdu něco, co bylo natočeno pro fanoušky, ale i to někdy stačí. Já jsem se opět bavil, a to podobné paradoxy moc rád nemám. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Velký fanouškovský servis, kdy se tvůrci rozhodli, že do druhého TV filmu narvou co nejvíce postav, které se objevili v seriálu, i kdyby to mělo být jen na pár vteřin. K tomu se přidávají fanoušky oblíbená témata jako je cestování časem a alternativní reality, což vždycky nabízí možnost hromadného zabíjení postav a námět pro druhý film je připravený. Těžko říct, jestli je lepší prvni nebo druhý film, oba jsou důstojným následovníkem seriálui, i druhý film působí spíš jako klasický díl seriálu, roztažený do filmové délky. Některé postavy jsou zde upozadněny (Tealc, Vala), aby svůj prostor mohli dostat navrátíšví se charaktery (Jack, Hamond...) ale pro celkovou atmosféru to nikterak nevadí. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvěždná brána: Návrat je velice hezkým příkladem, jak by fungovala CSFD a jiné filmové databáze, kdyby se naplnilo proklamované přání řady filmových fanoušků hodnotit jen oblíbené žánry a vytvářet fankluby, které by katapultovaly velmi průměrné, ale žánrově vyhraněné snímky do oblačných výšin. Hodnocení, které ještě zcela nedávno atakovalo 90 % pro tak beznadějně průměrný a naivní film, je svým způsobem neuvěřitelné. Už seriálu jsem dal 2*, ale nutno podotknout, že je řada epizod, které by se daly označit za mnohem povedenější než tenhle natažený celovečerák. Scifi fantasy, která je stravitelná a upotřebitelná pouze pro fandy původního seriálu. Celkový dojem: 25 %. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Heh, opět jsem jako u Ark Of Truth čekal víc, než se mi dostalo, ale jako rozlučkový film je to příjemná podívaná. Větší či menší cameo tu mají skoro všechny důležité postavy ze seriálu, a RDA si u tu chvilku, co je na plátně, vždy ukradne pro sebe. Trochu více akce by nebylo na škodu, teda ne, že by finální přestřelka nebyla fajn, ale vrcholem filmu je let stíhaček. Přesto těch 8 let se seriálem bylo moc prima. Bude mi to chybět. :-( ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku budete vedieť, že sa nebude jednať o ďalšiu béčkovú filmovú kravinu, akých sme videli nespočet. Každého fanúšika musí potešiť účasť všetkých známych hercov a aj mňa potešilo ich opäť vidieť. Continuum mal úplne dokonalý príbeh kde sa zlúčilo snáď všetko, čo sme poznali zo seriálu, efekty neboli zase až tak perfektné, ale určite nezaostávajú za filmami rovnakej kategórie. Je to skrátka najlepšie SG-1 za posledných pár rokov. Cestovanie časom a skrz paralelné svety boli vždy moje a dokážem si to vždy užiť. Možno ma len mrzí, že mohli film predĺžiť o štvrťhodinku a trochu sa pohrať so životom v "novom" svete, bolo by tam dosť priestoru pre ďalších pár vychytávok. Ak som počul dobre, je to posledný film tejto nadupanej ságy, myslím si že lepšie to urobiť nemohli, hodnotím plným počtom, pretože som fanúšik. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)
  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)

Reklama

Reklama