Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady už se ovšem nedá ani mluvit o nějakém normálním ukončením natož tak o dobrém. Roberte C. Coopre, ty jsi se na to doslova vysral! Tobě tak vymáchat držku v červí díře. Tolik let jsme ti zasvětili a tohoto jsme se dočkali?! Nechápu jak lidi, kteří měli rádi původní bránu, mohli tohle ohodnotit kladně. Když se o něčem řekne, že budou poslední dva díly, tak do toho dám vše, aby jsme s radostí vzpomínali. Atlantida vznikla o několik roků dříve a už první díl dává posledním dvěma filmům SG-1 jednoznačně na prdel. Námět to možná mělo dobrý, ale nebudu prostě ve finále čekat hodinu na konečnou bitvu a pak zjistím, že tam ani vlastně žádná není. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +je tu kompletní sestava herců, poutavý příběh, hlášky, akce, efekty, vše do sebe opět krásně zapadá -kdyby se na to uvolnilo ještě víc peněz, mohlo to být naprosto velkolepé/// Dlouho očekávané završení desetiletého putování s tímto seriálem nemohlo dopadnou lépe. Tvůrci vymysleli dostatečně silný příběh, který mohl vydat na celý film. Dostali do něj všechny známé a důležité postavy včetně těch záporných a přichystali nám pěkně horké chvilky ve kterých si divák uvědomí jak málo stačí a může být vše ztraceno. Jediným smutným okamžikem je ten fakt, že už je to opravdu naposledy./// Celkem 90%/// Podruhé viděno v TV 20.3.2013 ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už tak trochu nostalgický návrat ke kořenům (goa'uldům) s provařenou zápletkou cestování v čase určený především pro fanoušky seriálu Stargate. Tým SG-1 se jako vždy dostane do průšvihu a snaží se zachránit nejen sebe, ale především planetu Zemi před jejím zotročením goa'uldy. Náš oblíbený SG-1 se nejednou postavil proti technologické i početní převaze, a tak se dá celkem snadno odvodit, jak to asi celé dopadne. I přesto, že se na SG dívám již přes 10 let, nepovažuji se za fanatického fanouška a v roli spíše nezávislého pozorovatele bych na otázku, zda by si pomyslný konec seriálu "uzavřený" tímto filmem zasloužil lepší zpracování, odpověděl "ANO". Ale je snad Stargate: Continuum zklamáním? Rozhodně NE. Nutno však dodat, že některé díly seriálu jsou o třídu lepší. Větší rozpočet alespoň do samotného zakončení by jistě neuškodil, také CGI efekty občas působí chudším dojmem než v samotném seriálu, ale to vše filmu odpustíme a na SG-1 budem vzpomínat jen v dobrém. (7/10) ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Uzavření neuvěřitelných 10 let určitě mohlo být o něco nadupanější, mohlo být i velkolepější a hlavně delší, ale těžko mohlo být víc stargatovské. Všechno, co jsem na SG tolik miloval stejně jako všechno, co mi kdy vadilo, obsahuje i Continuum. Rozhodně jde o lepší kousek než Ark of Truth, takže s hodnocením váhat nemusím. Lahůdka, jako je úvodní devadesátivteřinový průlet základnou - to je pocta StarGate jak se sluší a patří. Sbohem Jacku, Samantho, Danieli, Teal'cu a Hammonde, bude se mi stýskat, a nejen po vás. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší sci-fi film, co jsem viděl přinejmenším v několika letech. Všechno má smysl, děj má atmosféru, příběh odpovídající spád a závěrečná půlhodina mě prostě přikovala k obrazovce. Co víc chtít. Objevila se spousta "zapomenutých" tváří ze seriálu, které hodně znamenaly, a i když tu jsou jen na skok, dotvářejí celistvost celého bránového vesmíru. A právě to propojení se vším je na tom to nejlepší... No prostě, blabla zleva, blabla zprava, okecávat se to může všelijak, ale je to jednoduše bomba. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)
  • Dr. Jackson (Michael Shanks) se filmu zmíní, že syn O'Neilla zemřel před 11 lety (tedy v roce 1997). V původním seriálu to ale bylo v roce 1996. (Guilemot)

Reklama

Reklama