Reklama

Reklama

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (895)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zatímco originál byl naivní, tato verze je prostě jen hloupá. Zřejmě proto, aby byl film politicky korektní a nenavážel se do cikánů, byla jedna podstatná část změněna. (Jinak, než snahou o politickou korektnost si to vysvětlit neumím). Původcem nákazy lykantropie tak neni cikánský vykladač budoucnosti, ale někdo úplně jiný... a s touto změnou přišly nepřehlédnutelné logické chyby. První hodina jinak "jede" docela věrně podle 70 let starého originálu, ale v okamžiku, kdy původní film končil, tento ještě přes půl hodiny pokračuje a to ne zrovna nápaditě. Některé myšlenky jsou trestuhodně nevyužité - například obvinění z duševní choroby. Objevují se zde ale i motivy, které mě potěšily (ačkoliv jsou také nevyužité) : že je Larry shakespearovský herec a také to, že jeho otec je lovec s indickým sluhou. Abych to nějak shrnul, tak to nejlepší na celém filmu je Hugo Weaving ve vedlejší roli. Něco je špatně, že? Verdikt: Rychle zapomenutelná nuda. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Osobně mám slabost pro tento druh Jekyll-Hydovského příběhu v náručí krásky a zvířete spojující staré s novým v osidlech gotické atmosféry. Ačkoliv je Vlkodlak hororem na jedno použití a možná i zbytečným remakem, nedá se mu upřít dokonale temná atmosféra ženoucí příběh kupředu. Střihová skladba je přinejmenším zvláštní a je zřejmé, že se předělávalo poměrně hodně. Avšak všechno bledne před hezky postaru udělanými maskami spolu s až nečekanými krvavými jatky a pohledem Emily Blunt. 102 minutová stopáž je tak akorát, aby nestihla nudit a skončila v tak rychlém sledu v jakém vlastně začala. I přes všechny chyby solidních 7/10. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přes všechny ty odklady a problémy při natáčení z toho nakonec vzniknul hodně slušný film. Místama je to sice trochu nevyrovnaný a některé ty kecací scény moc nefungujou. Když ale dojde na akci, tak to má Joe Johnston pevně v rukou. Triky jsou výborné, brutalita potěší a hudba je také výborná. Celé to navíc rychle uteče a má to takovou atmosféru starých filmů. Herecké obsazení je sice trochu nevyrovnané, takže dva herci hrajou výborně (Del Toro, Weaving), jeden byl nejspíše zfetovanej (Hopkins) a někdo si zase spletl film ( Emily Blunt). Ve výsledku to ale hodně potěší, i když se z předlohy dalo vytěžit samozřejmě mnohem víc.70% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

The beast will have to stay. Žrádlo, pěkně krvavé žrádlo. Vlkodlak by mohl být a možná i je, čistě tříhvězdovým blockbusterem, jenž během krátké doby upadne v zapomnění. Tento úděl se mu ale naštěstí ze všech sil snaží odepřít jeho režisér, který i z té nejhloupější scény dokáže vykouzlit atmosféru poctivých horrorů skrze nádhernou vizuální stránku a hlavně maskér, díky němuž neztrácí chlupaté bestie charisma svých představitelů na úkor CGI triků. I tak je po závěrečných titulcích jasné, že tohle potřebuje Director's cut. A to opravdu nutně. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Vlkodlak by měl velkou šanci uspět, kdyby se mu do toho nepletl jeden velice mizernýc fakt, a to: problémem filmu byl velice nesympatický hrdina Lawrence (bylo to asi úplně spackaným výběrem herce do hlavní role, neboť Benicio Del Toro filmu nic nepřidal, ale troufám si říct, že mu dokonce odně sebral), kterého by mi bylo "líto", že ho pokousal vlkodlak možná za pár miliard korun. Celkově byly, ale byly jinak postavy vhodné do role a filmu naopak od Benicia přidala krásná Emily Blunt, která hrála skvěle, a tak i Anthony Hopkins. Hororové zpracování filmu bylo skvělé a brutálních scén bylo tak akorát. Omšelé prostředí filmu roku 1891 skvělé a nervové vypětí někdy taky velice velké. Dlouho jsem se rozhodoval, jestli mám dát tři nebo čtyři hvězdičky, ale nakonec jsem se rozhodl dát tomu velice těsné čtyři hvězdy za celkové vyznění filmu a Emily v roli Gwen. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Úvodní logo studia Universal Pictures se shoduje s logem, které bylo použito i v původním filmu z roku 1941. (R´Hell)
  • Ve filmu si zahrál i sám maskér Rick Baker, a to cikána, který písknutím varuje tábor, že začal útok vlkodlaka. (R´Hell)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno