Reklama

Reklama

Andělé slunce

  • Česko Sluneční andělé (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Život dospělých začal pro negramotnou, chudou brazilskou venkovanku Marii až příliš brzy. Ve dvanácti letech ji vlastní otec prodal kupci „bílého masa“ Tadeuovi s tím, že se musí porvat o lepší existenci coby služebná. Jenže představa spokojené budoucnosti se rozplynula poté, co se dívka dostala k farmáři, který ji nejprve zbavil poctivosti a poté poníženou a zneuctěnou Marii „přenechal“ svému synovi, aby s ní nabyl prvních sexuálních zkušeností. Tím ale pro Marii noční můra teprve začíná. Následuje cesta do zapadlého, špinavého bordelu v Amazonii pro kopáče na zlatých polích, jemuž vládne tyranský a brutální pasák Saraiva. Nikoho zde nezajímá, že Marie je vlastně ještě dítě, lidská bytost, která má svoje city. Stává se z ní otrok sloužící upoceným tělům bez nejmenší naděje na lásku a lepší zítřky. Ta svitne až poté, co se dívce podaří utéct do Ria de Janeira. Jenže některé osudy už prostě nelze změnit. To říká režisér Rudi Langemann a zvedá zaťatou pěst žalující na neutěšenou realitu dětské prostituce v současné Brazílii. Za syrové a smutkem prosycené drama, náležející k nejlepším brazilským filmům roku 2006, obdržel hned šest cen na filmovém festivalu Gramado. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

zette 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na film, me vzdy dokaze vytocit, jak nekdo, kdo neni schopen uzivit jedno dite, jich ma rovnou nejmene pet. Pak to dopada jako nekde na trhu... Znepokojujici namet, ale ja myslim, ze kazdy, kdo ma oci otevrene si o takove Brazilii nedela zadne iluze. Ja myslim, ze to bylo natoceno jeste setrne pro oko divakovo. I kdyz mi to vse prislo strasne zjednodusene, bavilo me to od zacatku do konce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si člověk dokáže představit, jaká zvěrstva se na světě dějí, a přesto mě tenhle typ filmů vždy znepokojí. Zajímavé je, že naturalistické brutality se téměř nedočkáte, o to působivější snímek je. Z bláta do louže, z nevěstince do nevěstince. Ať se snaží člověk utéci kamkoliv, jako by se vždy vrátil na počátek cesty. Utéci zkrátka není kam. Záběry krásné přírody doprovázené podmanivou hudbou se střídají s téměř statickým obrazem chodby, ze které vedou dveře do pokojů mladičkých vězněných prostitutek. Jen pohyb světla a překrývající se záběry zákazníků dávají tušit tu nevýslovnou hrůzu...Temná strana světa, ve kterém žijeme. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Krajiny tretieho sveta /Brazilia, Nigeria, Ghana ..../ ma vzdy fascinovali a budu ma fascinovat. Tento film vypoveda o prostitucii mladych dievcat a o kupceni s bielym masom v Brazilii. Vyborne hodnotim drsne a tvrde zobrazenie reality, reziser Rudi Lagemann si neberie servitku pred usta, ale serviruje realitu v plnej krase. A serviruje ju tak, ze vyborne. Jedina vycitka by mohla byt hadam len k strednej casti filmu, tam je pritomne len take prazdne tliachanie o hovne a dohromady sa nic nedeje. 88 % ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Takový druh filmů mě začíná pomalu ale jistě štvát. Téma, které je tak životně důležité a které se prakticky točí samo, dostane do rukou břídil, který si myslí, že když tam nakonec dá "podle skutečných událostí", tak se může vykašlat na jakoukoliv další snahu. Trapní herci, amatérská kamera i hudba připomínající spíše televizní filmy ze začátku devadesátých let, toporný scénář i postavy. To jsem si zase dal. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku sa nedá práve hovoriť o nejakých hereckých výkonoch a žiaľ ani príliš o atmosfére, čo je veľká škoda. Moje hodnotenie sa tak odvíja od hlavnej myšlienky a od toho čo sa vlastne film snaží divákovi priblížiť. Je smutné, že ešte aj v 21. storočí sa dejú takéto veci tým najbezbrannejším a že ani ich vlastná rodina nie je schopná tieto deti ochrániť, žiaľ práve naopak. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní protagonistce bylo v době natáčení filmu teprve 11 let. (Pesosek)

Reklama

Reklama