Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (353)

Fevas odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem odejít na akci ke kamarádovi, bohužel jsem měla na krku dvě malé děti - sedmiletou Anežku a čtyřletého Matěje. Tak jsem je nechala, ať si vyberou film. Vybrali si tenhle. Řekla jsem si animák, to bude v pohodě, a odešla. Po dvaceti minutách jsem se musela vrátit, protože mi Anežka volala, že se malý bojí a zároveň mi stíhala pokládat otázky jako jsou "Co je to kurva?" a podobně. Dokážete si představit, jaké bylo potom vysvětlovat rodičům, že jsem jejich dětem omylem pustila takový film? Tak jsem se na to ze zvědavosti podívala sama a zjistila, že tohle je přesně typ humoru, kterým rozhodně netrpím. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Co si o tomhle danimáku myslet? Animace dost těžko strávitelná, ale rozhodně propůjčuje snímku punc originality, srandovní chvilky střídají nudné pasáže, slabší písně výborné kousky... Většina postav je ale docela zajímavá (Terkelovi rodiče v první řadě :-)) a mnohé gagy jsou stejně povedené jako originální (třeba smůla malé Terkelovi sestřičky). Když nad tím teď přemýšlím, rád bych si ho pustil ještě jednou - a to je dobrá indície. Poctivé tři kusy, tedy... A Marek Eben by měl víc dabovat... 60% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení z Dánska. Potěšilo mě zejména to, že film je skutečně vtipný, a to docela dost. Terkelův strýc byl úžasný. Terkelův kamarád byl úžasný. Terkelův učitel byl úžasný. Jen samotný Terkel stál za hovno, což je docela škoda. Velké ocenění si zaslouží i skvostný český dabin, který film povyšuje na ještě vyšší úroveň. Krásné 3*. Nebudeme přehánět. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro děti moc drsné, pro dospělé moc infantilní..a žádný zlatý střed nemůžu najít. Citace z časopisu Respekt (ročník XVIII, číslo 23): "Jako hlavní hrdina díla Terkel i knibe jim -autorům- posloužil žák šesté třídy, dítko západní konzumní společnosti, jeho kamarád, dva šikanující spolužáci, jejich obézní oběť a nový učitel. Poskládali slabomyslnou a pohromadě nedržící dějovou linii, a aby bylo dílo dostatečně atraktivní pro zvolenou cílovou skupinu, přidali sprostá slova. Navíc se rozhodli v duchu South Parku bojovat proti moralistním podtónům klasických pohádek: stereotypizaci a dětskou krutost berou jako hotovou věc, takže když obézní spolužačka, kterou nikdo nemá rád, spáchá sebevraždu, všichni si svorně oddechnou, že mají od tý tlustý krávy pokoj. Ve srovnání s Pixarem a podobnými studii navíc nedisponovali Dánové ani zdroji, ani know-how, takže trhaná animace a nezvládnuté fyzikální modely kazí divákům vkus stejně jako ostatní složky filmu." ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Paráda... pobavil jsem se. Poslední animák co se mi líbil byl Spláchnutej, potom ještě Madagascar (hlavně kvůli dabingu Chrise Rocka-zebra)... Tohle je ovšem uplně něco jiného. Humor ala South Park, takže bych na to nenechal se dívat děti. ''Zápletka'' mazec... takže mě konec dostal. Není to ale nic na přemýšlení, takže mozek klidně vypnout a sledovat, potom se pobavíte. Doporuřuji se na to podívat vyjímečně s českým dabingem, který se podle mého opravdu povedl. No, a ty hudební vystoupení, u těch jsem šel do kolen. :) Nedoporučoval bych to lidem, kteří nemají pochopení pro nadmíru vulgarismu, protože to neumí brát s nadsázkou a jsou to zaprdění suchaři. :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Doris je v českém dabingu přirovnána k postavě z filmu Metráček (1971). (Duoscop)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Stewart Stardust, Terkelův strýček, je jméno jedné postavy, kterou hrál Anders Matthesen (Terkel) v seriálu Jul på Vesterbro (2003). (HappySmile)

Reklama

Reklama