Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

lamps 

všechny recenze uživatele

Terkel má problém má ten problém, že není ani moc vtipný a nebojácný, aby výrazně zabodoval u mladšího publika, ani extra společensky provokativní a satirický, aby vzbudil zájem u dospělých. Všechno je to jen bláznivá přehlídka sprostého humoru a předpotopní animace, kde občas vyvstane nějaká ta dobrá hláška, ale většinou se nudíme u hloupého příběhu a navíc proklínáme český dabing, který mi tentokrát vůbec neseděl. South Park, přestože mu také nijak nefandím, byl přeci jenom daleko kreativnější a účinnější. 50% ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

od tohoto animáku jsem čekal o dost víc, už jen kvůli proklamovanému srovnání se South Parkem - tomu však Terkel nesahá ani po kotníky ať už se zábavnosti, muzikálních čísel, vulgárních hlášek, brutality či sympatičnosti postav týče. Měl jsem co dělat, abych udržel pozornost i těch 70 minut co film má... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Vlastně moc nechápu, proč si čeští producenti dali tu práci s dabingem a distribucí tohoto filmu. Slabá animace by mi ani tak nevadila, ale problém je, že v 75 minutách je toho k zasmání opravdu málo. Film je sice úsměvný, ale ne vtipný. Hlavní pozornost tak na sebe paradoxně strhává mnou vždy zatracovaný dabing. A to by asi být nemělo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem od tohohle moc nečekal a musím říct, že jsem se docela dobře pobavil. Přestože je děj slabý, tak se tady našlo hned několik scének a hlášek, které prostě nezapomenu. Nejvíc se mi líbily asi ty zpívané pasáže a scénka ze hřbitova. U mě tenhle snímek prošel a jsem docela rád, že jsem ho viděl. Sprosté anime já prostě můžu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ano, Terkel má problém a vlastně hned dva. Prvním je globalizace a tím druhým technologická revoluce, které spolu zapříčinily, že filmovému fanouškovi se bez námahy dostávají v nejkratším možném čase filmové i televizní novinky z celého světa, takže divák je zmlsaný a je těžké ho něčím překvapit. Terkel totiž nepředstavuje v žádném ohledu světovou špičku. Není tak prošpikovaný hláškami jako Simpsonovi, není tak odvázaný jako South Park, nemá tak promakaný scénář a špičkovou animaci jako velkolepé animované blockbustery od Pixaru nebo Disneye a nemá ani takový artový vizuál a imaginaci jako např. Bartův snímek Na půdě. Přesto není špatný a v podstatě představuje lehký nadprůměr v kategorii animovaných filmů. Určitou potíž představuje cílové publikum, protože tématicky by měl oslovovat starší děti, jenže pro dětské publikum je příliš cynický a krvavý, své dvě děti bych zkrátka na Terkela nepustil, no a pro dospělé je trošku infantilní. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Refrén ústřední milostné písničky v překladu říká: "Prosím tě, už táhni, jsi šeredná a tvoje máma je na nic." (HappySmile)
  • Ve filmu zazní slovo "ču*ák" 1x, "hovada" 2x, "pí*a" 3x, "zm*d" 4x, "m*dá" 4x, "vopí*at" 4x, "ku*va" 8x, "p*del" 16x a "nas*aný" apod. 24x. (Gnoma)
  • Během scény ve třídě, kdy třídní učitelka vykládá o výletě, je možné si všimnout, že Terkelova ruka projede židlí. (ČSFD)

Reklama

Reklama