Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Pokud bych tento film přetočil až k závěrečným titulkům, asi by mi ani nechyběl. Snímek sice dobře odstartoval, ale než doběhl do cíle, rozpadl se na kousíčky a ztratil dech. Má však i své silnější pasáže např. natáčení Ghostbusters nebo Robocopa, ale jinak je to na Gondryho celkem slabota. Jack Black jako vždy vynikal, ale to nejlepší jste bohužel měli možnost zahlédnout již v sestříhané verzi v samotném traileru. Zbytek je jen omáčka, motající se kolem videopůjčovny, která díky FBI nemá zrovna na růžích ustláno. Čekal jsem mnohem větší zábavu, ale občas se ve filmové branži stane, že A+A ≠ A, ale Be Kind Rewind. (4/10) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Be Kind Rewind je veskrze skromný snímek - nostalgický příběh o zesnulém jazzmanovi ze zaprášené ulice, plný obyčejných lidí, na rohu s malou videopůjčovnou a všudypřítomnou láskou k filmu... A to je asi jeho největší předností. Michel Gondry pohlíží na všednost z té světlé stránky, usilovně hledá střípky nostalgičnosti a doplňuje o špetku humoru a nadsázky, aby vytvořil jedinečnou atmosféru předměstí. Což se vcelku daří, ale přesto tomu cosi chybí... Zejména na poli humoru film prostě selhává, až na pár trefných parodií se není čemu smát. Také celý nápad se zmagnetizovaným šílencem je značně nevyužitý a jakožto jediný sci-fi prvek v jinak věrohodném filmu až nevhodný (i když ne, že by na tom tak záleželo...). 6/10 ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Typická absence dramaturga. Následky? 1, Film neustále vybočuje z žánru, potažmo zpřítomňuje cizorodé „psychodramatické“ prvky, které v příběhu s žánrovým vymezením komedie nemají co dělat. Výsledkem je převaha konvenčního negra nad anarchistických tlusťochem a zhovadilé překlápění do vážné roviny, jenž nemá parametry katarze, protože jen vrší malé kolize (napětí) napříč dějem. 2, Tvrdím, že amatérský film má být amatérský a profesionální film profesionální. Tenhle je amatérský, ale tváří se jako diskontinuitní, fragmentarizovaná, stylově heterogenní, víceperspektivní, pásmová apod. kompozice. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi nejlepší režisér, co znám. A já jsem nejlepší herec, co znám." Taky chci přetočit všechny světové filmové trháky, ale nemám na to čas a postrádám i stejně švihlého kamaráda. Nicméně tentokrát se to, co původně vypadalo jako zoufale amatérské přetáčení filmu, rychle změnilo v profesionální švédování a z Jerryho s Mikem se staly hvězdy lokálního charakteru. Já jim to přeju, protože pošuků se zmagnetizovaným mozkem a zmatených půjčovačů videokazet není nikdy dost. Za o něco horší považuju skutečnost, že zábavné je pouze to, co se týká onoho originálního švédování filmů a to ostatní je spíše rušivým elementem ze světa, který se bere příliš vážně. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Při vší snaze si nedokáži vybavit vtipnější filmový útvar, než-li komedii o filmech samotných (popř. jejich natáčení). A copak vůbec mohlo - s kapkou surreálna, pilulkou uvědomělého amatérizmu, láskou za každým záběrem, odkazy na slavné hollywoodské fláky, Gondrym na stoličce nejvyšší a pořádnou dávkou originality - dojít ke katastrofě? Více takových, prosím! (příspěvek byl náležitě ošvédován) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Prosíme přetočte stálo 20 milionů dolarů. Michel Gondry říka, že rád pracuje s malými rozpočty, protože díky nim musí hledat neobvyklá řešení. (Pumiiix)
  • Osobitá verze písně „Ghostbusters Theme“ vznikla proto, že tvůrci neměli práva na originální skladbu. (Dreadd)
  • Režisér trval na obsazení obyvatel městečka Passaic v New Jersey jako komparz. (Dreadd)

Reklama

Reklama