Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě asi nejhorší díl , spolu Jason X. Příběh samotný osobě není špatný, Jason oživne díky schonostem jisté dívky. A vraždí co taky jinýho, když nic víc neumí, jenže vraždy jsou trapný a vůbec není nic vidět jen náznak. Jasonovo oběti, jsou nesympatický a je okamžitě jasný, že je nemůže čekat nic jínýho než smrt. Napětí je rovněž téměř nulový. Tenhle díl je prostě nepovedený. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů ze všech. Z Jasona se konečně stal super nahnilý zombík,Kene Hodder je borec jako hrom a dává Jasonovi tak opravdu dobře namakaný vzhled. Film plyne dobře,nápad s telekinezí je opravdu dobrý a Jason má konečně pořádného soupeře,který se s ním nemaže a dává mu jednu ránu za druhou. Lar Park Lincoln se do role dost dobře vžila a narušenou dívku hraje opravdu skvěle. Jason má kupu nápadů na vraždění,nápad se spacím pytlem patří k těm nejlepším,stejně tak i pronásledování v lese s křovinořezem. Lar se postaví Jasonovi čelem. Za pomoci svých telekinezních schopností se ho ani nemusí dotknout,přesto dostane Jason nejvíce ran a zásahů z celé série. Střelí ho elektrický proudem,zabolí ho hlava po úderu gaučem,rozdrtí jej stříška,je škrcen na elektrickém drátě,propadne sklepem,tělo mu ozdobí hřebíky,pozná žár ohně. O jeho obličeji bez masky se musí mluvit,už jako o ksichtu,který vypadá z celé série nejlépe. Pokuď jde o stížnosti proč je ve filmu málo krve,ikdyž zní v podtitulu,zde je vysvětlení. Původně se mělo jednat o první střetnutí Freddyho Kruegera a Jasona Voorheese,ale vznikl tu problém. Práva na Pátek 13.ého vlastnil Paramout a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema a nevznikla žáídná domluva,tak z nápadu sešlo. Na filmu se vyřádila také cenzura. Scéna,kdy Jason chytne toho černocha z dodávky je mnohem delší. V necenzurované verzi mu Jason rozmačká hlavu,tak,že mu celá hlava exploduje. Stejně tak i scéna se spacím pytlem je o něco delší. Kene se natrápil s těžkou pohyblivou loutkou a to mlácení o strom se zkrátila pouze jen na jeden úder. A tohle není všechno. Film měl prostě smůlu v tom,že si ho podali cenzoři a byl také trochu sestříhán,proto ke konci skáče k jedné vraždě k druhé. O režisérovi Johnovi Carlovi Buchlerovi si vůbec nemyslím,že je psichicky labilní,podle mě je to génius a právě tihle režiséři točí ty nejlepší filmy na světě. A nikdo a žádný komentář mi ten film nijak nepomluví nebo nezošklivý. Dlouhý komentář? No a co? ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sedmička je jeden z mých nejoblíbenějších dílů, je profesionálně natočená s dobrým rozpočtem i když cenzoři kazili, co se dalo. Jason poprvé v podání Kane Hoddera má charizma totálního namakaného drtiče (vystříhané scény ten dojem ještě potvrzují) a přídavek s telekineticky nadanou hrdinkou přiživuje obvykle banální příběh. Snímek má fajn atmosféru, neotravuje s komediální nadsázkou a myslím, že řada vražd patří k nejlepším v celé sérii, Jason by měl s celou tou škálou zahradnických nástrojů používaných k mordování dementních postav natočit nějakou reklamu pro Mountfield. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že podtitul docela klame. Rozhodně nejde o novou krev, spíše o zastaralou a notně zaschlou. K jezeru prostě jen přijede nové stádo mladého masa a Jason z něj ne moc zajímavým a nijak novátorským způsobem (zde použitý křovinořez není vůbec využit) nadělá sekanou. Moc nepomůže ani, koukám, že v mnoha pokračováních různých sérií již tradiční, výpomoc postavy s nadpřirozenými schopnostmi. A tak se z Pátku třináctého již od třetího dílu stává poměrně nuda vždycky až do samotných závěrečných střetů mezi poslední/mi přeživším/i a Jasonem, které jediné stojí za to a zvedají bodové hodnocení. Takže tři hvězdičky hlavně za závěrečný battle a Jasona bez masky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Sedmička už je slabší, ale pořád lepší, než dosud suverénně nejhorší pětka (ovšem to nejhorší ještě přijde). Jason párkrát sundá masku (vypadá jak dobře) a než je na konci poměrně slušně odstraněn a přijde o svou masku, stihne zlikvidovat docela slušný počet mladistvých a za nejlepší vraždu považuji omlácení holky o strom, přičemž je škoda, že to prošlo poměrně brutální cenzurou, stejně jako podstatná většina filmu. Ve slasherech poměrně klasická zápletka o telekinezi (nebo jiných podobných schopností) se sem opravdu nehodí, ale to si neodpustila žádná série, včetně např. Halloweenu. Atmosféra je oproti šestému dílu vážnější, kdežto tempo pomalejší a nic z toho nefunguje úplně tak jak má, já se ale ještě poměrně slušně bavil - opravdu. Vraždy považuji za vynikající, Jason je zde opravdu královsky brutální, jen bych chtěl vidět onu proslulou necenzurovanou verzi, která je na tom s brutalitou údajně mnohem lépe (nebo hůře, záleží, jak se na to díváte.) Sedmička už v kvalitě polevuje, zároveň se ale docela obstojně drží, takže si myslím, že 70% je i s přihlédnutím k telekinetické zápletce optimálních. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Lar Park-Lincoln (Tina) málem ve filmu vůbec nehrála. Na castingu se objevila až později, protože její agenti nebyli jejím působením v hororu moc nadšeni, ale herečka o roli Tiny opravdu usilovala. (LION-MR.T)
  • Světová premiéra byla v pátek 13. května 1988. Den předtím herečka Lar Park-Lincoln (Tina) oslavila své 27. narozeniny. (LION-MR.T)
  • Postava Tiny (Lar Park-Lincoln) byla inspirována postavou Carrie (Sissy Spacek) ze stejnojmenného filmu Carrie (1976) podle knihy Stephena Kinga kvůli telekinetickým schopnostem. Herečka Lar Park-Lincoln nicméně o své roli prohlásila: "Carrie byla cvok a Tina je jen zmatená." (LION-MR.T)

Reklama

Reklama