Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ryby ho dokonale ohdlodaly až na kost a Jason s brankářskou maskou porostlou vodním kamenem, se teď po několika letech strávených na dně v jezeře vrací, aby se opět pomstil (po kolikáté už? Já zapomněl, je to v názvu). Mačety sviští, křovinořez vrčí, krev teče a teenageři umírají. Zkrátka nic nového pod Jasonovým sluncem. Byl by to jen další nudný a nezáživný den na březích Kryšťálového jezera, kdyby bábovka Tina se svými telekinetickými schopnostmi nebyla důstojně schopná Jasonovi vzdorovat. To bylo docela zajímavé oživení. Konečně někdo, kdo proti Jasonovi není tak úplně bezbranný. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal, že tento díl je průměrný. Jenže to není pravda už kvůli faktu, že právě zde se zrodil ten pravý Jason v podání Hoddera. Proč? Na něm šlo hned vidět, jak Jason ožil a ve vraždách se opravdu vyžíval. Předešlí Jasonové vždy vraždili i pohybovali se pomalu, jakoby až rozvážně. Ale Kane ne, ten je rychlý a brutální. Opravdu je ten rozdíl poznat, tomu věřte. Jinak tento díl měl zajímavou zápletku, dívka, která ovládá telekinezi, byla Jasonovi vcelku obstojným protivníkem. Škoda, že po tomhle dílu začala série klesat s kvalitou dolů, hodně dolů… 80 %. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Otřesný casting, příběhově se jedná o jakýsi pokus o návrat K původním dílům, ve kterých šlo vždy o to nahnat nějakou tu souložící mládež na víkendový pobyt k jednomu slavnému jezeru:) Malinko se začíná vracet nahota, naopak stále není zobrazeno násilí. Účet je tentokráte 16 kousků. Dosud největší slabota. 20% PS: Jason vypadá jako rocková hvězda. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Já si nemůžu pomoci, ale mě tento PÁTEK TŘINÁCTÉHO 7 neskutečně sedl. Doposud nejlepší díl ze série. Hned za ním trojka a pak šestka. Zbytek slabé průměry až podprůměry. Spoustu diváků si tu stěžuje na menší žánrové převedení do sci-fi ohledně tématu telekinetických schopností hlavní ženské hrdinky. Jenže mě to naopak přišlo jako příjemná změna, příjemné osvěžení do téhle hororové ságy. Mladá holka mi zde přijde sympatická, její psychickou narušenost z tragédie, která se odehrála v jejím dětství je pěkně zahraná. Samotný Jason zde má hodně prostoru, vizuálně vypadá už jako slizký zombík, který byl nějakou dobu uvězněný v jezeře. Vražd je teda docela dost a jsou někdy i vcelku brutální a nápadité. Třeba jedna velice úderná byla, kdy Jason popadne jednu dívku ze stanu, která je omotaná ve spacáku a mrští s ní o strom – to jsem čuměl s otevřenou pusou. Scény s telekinetikou mi nepřišly tak trapné jak tu někteří na CSFD píší. Nijak mě to nepohoršovalo. Atmosféra už je trochu jiná než v prvních dílech, ale furt je o co stát. Hudba je opět dobrá jako vždy – i jsem párkrát zaznamenal téměř totožné hudební motivy jako v sérii Halloween, což se cení. Tady si opravdu nemůžu moc stěžovat. Je to už samozřejmě dost ohrané, spoustu postav tu bylo jen tak jako nutný filmový doplněk, ale i tak jsem po herecké sestavě spokojen. Krom hlavní hrdinky mě třeba zaujal i zákeřný doktor. Takže dost řečí, za mě výborná část s Jasonem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Friday the 13th Part VII: The New Blood". Sám sa tomu čudujem, ale diel s vysokým poradovým číslom sedem mám z celej tejto americkej slasher horrorovej série najradšej. Charizma Jasona Voorheesa tu dosahuje svojho vrcholu. Stáva sa z neho totálne kultová horrorová postava. Slasher King! Dej pekne plynule nadväzuje na predchádzajúcu taktiež veľmi podarenú časť ("Piatok trinásteho 6: Jason žije"). Do príbehu tento krát vstupuje pekná, traumatizovaná teenagerka Tina, ktorá má telekinetické schopnosti. Táto krehká dievčina bude rovnocenným a dôstojným súperom nemŕtvemu vraždiacemu maniakovi Jasonovi. "Piatok trinásteho 7: Nová krv" **** ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Keď Tina (Lar Park-Lincoln) spoločne s matkou (Susan Blu) prichádzajú autom ku Crystal Lake, môžeme vidieť, že cesta je bahnistá. Hneď v ďalšom zábere zvnútra auta je však cesta už iba prašná. (GTS_PUNK)
  • Postava Tiny (Lar Park-Lincoln) byla inspirována postavou Carrie (Sissy Spacek) ze stejnojmenného filmu Carrie (1976) podle knihy Stephena Kinga kvůli telekinetickým schopnostem. Herečka Lar Park-Lincoln nicméně o své roli prohlásila: "Carrie byla cvok a Tina je jen zmatená." (LION-MR.T)
  • Náklady na výrobu činily 4 miliony dolarů. Film byl nasazen do 1 796 kin a za první promítací víkend v USA utržil 8 245 038 amerických dolarů. Celosvětové tržby byly 19 170 001 dolarů. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama