Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Čím novější díl, tím horší... od sedmičky to začíná platit rozhodně. Zatímco šestka nabírá nový dech a je jedním z těch lepších dílů série, sedmička zase vše sráží k místy dost nudné vyvražďovačce. Ta holka s telekinetickými schopnostmi mi tam opravdu nesedla, dává to filmu nádech, který se k Jasonovi prostě nehodí. Samotné řádění maskovaného maniaka není špatné, Jason je ve svém oboru už profík:), ale na dobrý film to bohužel nestačí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Sedmička už je slabší, ale pořád lepší, než dosud suverénně nejhorší pětka (ovšem to nejhorší ještě přijde). Jason párkrát sundá masku (vypadá jak dobře) a než je na konci poměrně slušně odstraněn a přijde o svou masku, stihne zlikvidovat docela slušný počet mladistvých a za nejlepší vraždu považuji omlácení holky o strom, přičemž je škoda, že to prošlo poměrně brutální cenzurou, stejně jako podstatná většina filmu. Ve slasherech poměrně klasická zápletka o telekinezi (nebo jiných podobných schopností) se sem opravdu nehodí, ale to si neodpustila žádná série, včetně např. Halloweenu. Atmosféra je oproti šestému dílu vážnější, kdežto tempo pomalejší a nic z toho nefunguje úplně tak jak má, já se ale ještě poměrně slušně bavil - opravdu. Vraždy považuji za vynikající, Jason je zde opravdu královsky brutální, jen bych chtěl vidět onu proslulou necenzurovanou verzi, která je na tom s brutalitou údajně mnohem lépe (nebo hůře, záleží, jak se na to díváte.) Sedmička už v kvalitě polevuje, zároveň se ale docela obstojně drží, takže si myslím, že 70% je i s přihlédnutím k telekinetické zápletce optimálních. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Každý, kto videl niekoľko častí zo série vie, že každá časť ide tou istou linkou ako tá predošlá. A táto by nebola výnimkou, keby sa pán režisér nerozhodol, že k ujovi s mačetou dá protivničku, ktorá je obdarená telekinézou a tak započne boj Jasona a Carrie. Lenže táto akože Carrie, nemá takú charizmu ako tá od Kinga a aj herecky to bolo poňaté veľmi vlažne a to bolo veľmi cítiť. Pred rokmi som videl nezostrihanú verziu a teraz značne ošklbanú a tak tejto chýbala veľká časť brutality, surovosti aj krvavosti. Napríklad to najviac vidieť na scéne so spacákom, lebo tá patrí medzi moje najobľúbenejšie a aj nápadité a v nezostrihanej verzií ju buchne o strom minimálne päťkrát a tu len sucho raz. Aspoň, že si z tej prvej verzie niečo pamätám a hodnotím tú, lebo táto by bola nanajvýš na 2* a tá na solídne silné 3*. Ale nápad vložiť k tomuto mäsiarovi dievčinu obdarenú telekinézou je vynikajúci nápad, len by musel byť aj na to človek, ktorý to vie znázorniť do filmu tak, aby z toho nevznikol celkom chaotický cirkus. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Výbornej díl. Crystal Lake má stále ten správný feeling, i když se nepodíváme do kempu, ale do chatové oblasti. Jason je tady supercool, masivní zombiestroj na zabíjení. Telekinezí disponující dívka mě taky bavila, souboj s Jasonem byl správně epický. Nebýt cenzurních zásahů shora, mohlo to být dokonalý. Po shlédnutí workprintu, mně spadla brada, tady zas střihačské nůžky řádily a způsobily nám, fanouškům nevratné škody. Vystříhaný materiál totiž obsahuje scény, u kterých každý gorehound vrní blahem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kane Hodder poprvé v akci! Sedmý díl s podtitulem Nová krev je podle mého názoru úplně posledním filmem, který ještě stojí za to. Jason dostal místo Tommyho Jarvise jiného a obstojnějšího soupeře, humor je tentokrát skoro vynechán, Manfrediniho hudba má ještě snahu vytvářet jakési napětí, a stejně jako v šestce se tu Jason prohání po lesích v celé své ožrané kráse a kydlí to tu jednoho po druhém, nejčastěji hned pěkně po dvojicích. Bodycount se tak vyšplhal na slušných 14. Největším prohřeškem byl tak zásah MPAA, díky které musely být všechny mordy úplně sestříhané, a jde to sakra znát! V původní verzi totiž Jason v detailu seká ostřím do ksichtu, drtí hlavy na sračku a při spacákové scéně praští s obětí o strom šestkrát, ne jednou. Pátek třínáctého tak ztratil nutnou dávku brutality, a utrpěl tím jak film, tak fanoušci. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Výroba filmu začala v říjnu 1987, samotné natáčení pak probíhalo od ledna do března roku 1988. Film byl hotový jen pár dní před květnovou premiérou. Natáčelo se v Alabamě a Kalifornii. (gogos)
  • Režisér John Carl Buechler se podílel i na speciálních efektech a Jasonově (Kane Hodder) vzhledu. Krvavé efekty byly nakonec kvůli cenzuře vystřiženy. Ve filmu chybí např. scéna, kdy Jason vyskočí z jezera a zabije rybáře na loďce. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama