Reklama

Reklama

Hallam Foe

  • USA Mister Foe
Trailer 1

Obsahy(1)

Hallam Foe je čudák. Celé dni trávi vo svojom dome na strome a ďalekohľadom pozoruje životy ostatných ľudí. Svoju macochu Verity podozrieva zo zavraždenia svojej matky. Keď už nieje viac ochotný niesť tiaž svojho žitia, odchádza do Edinburghu, aby začal žiť reálny život. Spoznáva dievča (ženu) nápadne podobnú na svoju matku. Vráti sa ku svojej úchylke a ďalekohľadom začne pozorovať jej život... (baruss)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tak trochu malá úchyláreň, tento film. Dobre hrajúci J. Bell rád pozoruje ľudí. Na túto tému ma len tak narýchlo napadajú podobné filmy ako Okno do dvora, Disturbia, či Kieslowského Krátky film o láske. Tento je z nich určite najprovokativnejší, čo je možno jeden z dôvodov prečo ho vidieť. Kvalitou, ale spomínané filmy aspoň u mňa nepresiahol. Okrem j. Bella sa tu mihne viac známych tvárí, medzi nimi i jeho pekná macocha. Claire Forlaniod filmu Zoznámte sa Joe Black, trochu zostarla, ale je stále veľmi pekná. Niektoré scény sa dosť vlečú, dej nikam neposúvajú a film sa zdá minimálne o pol hodinu dlhší ako v skutočnosti je. 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

So smrťou blízkeho človeka sa nedá nikdy stopercentne vyrovnať, môžeme sa len naučiť s tým žiť. A chudák chalan si našiel dosť čudný spôsob ako to docieliť - voyerizmus. Musím uznať, celkom som obdivoval jeho schopnosť loziť po rôznych strechách a dostať sa vždy tam kde potreboval, no nosná kostra dejovej linky ma nejak výraznejšie nenadchla - málo výrazné vyjadrenie problémov v náväznosti na jednanie postáv a v súvislosti s nimi malá dramatická hĺbka možných dôsledkov. Tiež na záver sa mohlo niečo lepšie a zaujímavejšie vymyslieť. No veľmi sa mi páčil soundtrack a to, ako to bolo po hereckej stránke zvládnuté. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Billy Elliot nám vyrostl, odhodil balerínky a vzal do ruky dalekohled, kterým může šmírovat své okolí. To, že má režisér David Mackenzie nějaké sexuální komplexy, vím už od Adamova tajemství, ale tady mi to bohužel přišlo strašně samoúčelné (scéna s nevlastní matkou na začátku filmu – tomu jako někdo opravdu věřil?). Příběh byl nedodělaný, chtělo by to výraznější a promyšlenější scénář. Navíc jsem celou dobu přemýšlela nad tím, kde se ten kluk vlastně sprchoval...:-) Ale díky filmu mám chuť podívat se někdy do Edinburghu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle Angličan je pro mnohé pouze tím, který natočil toho poměrně jednohubkového Samce s Ashtonem Kutcherem. Jenže režisér David Mackenzie rozhodně není nějakým břídilem, ví, jak hluchá místa neudělat ještě hluššími, jak správně nastavit kameru, jaká skladba dění na plátně bude nejlépe slušet, je dynamický, osobitý i nápaditý. A hlavně dal vzniknout velmi „jinému“ kousku Perfect Sense (dostal se u nás do kin, na disk už nikoliv), o kterém jsem i třetí den po projekci musel přemýšlet. Malým nenápadným filmem je i Hallam Foe, který rozhodně není jen tak trochu „jiným“ příspěvkem do tématu voyerství. Nabízí velmi pomalé pronikání do těžkého příběhu, který si tepe svým vlastním životem. Krása pošmourného Edinburgu, krása britské angličtiny, krása vzpoury proti všemu a velmi zajímavý Jamie Bell jako bonus. Své mouchy to mělo, ale který film je nemá? 75% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Už je takovým mým koloritem odpočinout si od hlubokomyslných artovek, nabubřelých blockbusterů a oddychových jednohubek u milého nezávislého filmu tzv. ze života. Nu, tentokrát padla volba na skotského Hallama Foa. Žel na milý "indie" film Hallam Foe řeší až příliš dramatické a vyhrocené téma (záhadná smrt matky), a to mu svazuje jinak onu rozšafnou nezávislou atmosféru. Jamie Bell je sázkou na jistotu, stejně jako ničím nevynikající pojetí příběhu. Dramatický příspěvek do tématu voyerství se sice povedl, ale jako procítěný nezávislák o vzpouře proti společnosti už kulhá na nejednu nohu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa predovšetkým v škótskom Edinburghu a Glasgowe. Rodinné sídlo Glen s priľahlými exteriérmi (vo filme patriace Foeovcom) sa nachádza v južnom Škótsku. (MikaelSVK)
  • Ačkoliv je film natočen v centrálním Edinburgu, hlavním městě Skotska, není ani v jednom ze záběrů možné spatřit slavný edinburghský hrad, který by za jiných okolností bylo v mnoha použitých záběrech zřetelně vidět. (Conspi)

Reklama

Reklama