Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

misstake 

všechny recenze uživatele

No právě.. Byl to jeden z prvních "hororů", co jsem kdy viděl. A protože jednoho dne se mi nenabízela žádná zajímavější alternativa, zkusil jsem to znovu. Dostal jsem film, jehož scénář je obšlehnutý od Spielbergových Čelistí (které jsou asi tak o čtyři hvězdičky lepší), s tím rozdílem, že všechno, co u Stevena bylo fajn, tady jaksi znegovali. Je to nuda, příběh je stupidní, ale hlavním záporem pro mě byly strašně nesympatické postavy naprosto nelogicky a imbecilně jednající, a to klaďasové i záporáci. Samozřejmostí je také logika kulhající většinu stopáže. Tady prostě ani nostalgie nezabírá. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Jako menší jsem to viděl ještě v televizi, teď, když jsem celý natěšený na Alexův remake, jsem si musel pořídit tuhle starou verzi pro osvěžení příběhu a děje. Koukat se na to dalo bez problémů, v několika momentech jsem se i zasmál, no zkrátka vynikající předloha k tomu, aby z toho Aja stvořil novodobou nezapomenutelnou pecku (po zkušenosti s remakem filmu The Hills Have Eyes o tom nepochybuji)... Ale každopádně si cením i téhle sedmdesátkové lahůdky. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ten neměnný pižlavý zvuk, které piraňky vydávaly, ať už překusovaly lana nebo artérie, byl tak rozkošný! I když na mě samozřejmě efekty a masky působily až směšně zastarale, film stále dokázal vybudovat slušné napětí a atmosféru. Viděla jsem to nedávno v tv (zcela náhodou), zážitek to byl fajn vzhledem k mým nulovým očekáváním./// Jáj, ale teď už nevím, na jakém programu to dávali. Angie nás touto info výjimečně neoblažila:(. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Co zde tvůrci posrat mohli, to zde posrali. FIlm nefunguje ani jako komedie a ani jako horor. Žalostně mu schází jediný náznak atmosféry. Příběh je maximálně nudný. Postavy jsou nesympatické. Tento snímek zřejmě vznikl pouze pro svoji premiéry a postupně jej čas ohryzal do morku kostí, stejně jako zmutované piraně své dětské oběti. S obtížemi jsem film přetrpěl. Slabá hvězda. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor. Viděl jsem ho asi dvakrát před mnoha lety a rád bych si ho zopakoval. Má dechberoucí atmosféru. V některých scénách se opravdu leknete. Nehodnotím výkony herců, ale spíše těch "zvířat". Byly mistrovské. Toto slovo jsem při komentování použil asi poprvé a zde se hodí nejvíce. Tento horor je pro mě nezapomenutelnou klasikou. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (21)

  • Tento film bol vyrobený, aby sa priživil na obrovskom úspechu Čeľustí (1975). Roger Corman bol totiž známy tým, že produkoval snímky imitujúce tie oveľa úspešnejšie. Aj tak mu však trvalo 3 roky, kým dal dokopy peniaze potrebné na realizáciu tohto projektu. (beso74)
  • Chodící příšerka v laboratoři měla v průběhu filmu růst a na konci se objevit jako obr. Na realizaci nebyly peníze. (Fenk)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (více)

Reklama

Reklama