Reklama

Reklama

Válečníci z Atlantidy

  • Velká Británie Warlords of Atlantis (více)
Trailer

Při hledání Atlantidy se odvážní cestovatelé pustí do boje s mořskými příšerami, potlačí vzpouru a nakonec dorazí do metropole pod vodou, které vládnou mimozemšťani. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle si vzpomínám ještě z dětství, kdy jsem naším zbrusu novým videem proháněl jeden rychlodabovaný film za druhým (no, vystačil jsem si tak s deseti). Konkrétně tento se na kazetě nalézal pod nicneříkajícím názvem "Plachetnice" a ani tenkrát mě nijak zvlášť nenadchnul, tudíž jsem mu dopřál podstatně méně repríz, než těm ostatním. Přesto se mi z něj důkladně vryla do paměti scéna útoku na batyskaf (která je s trochou fantazie pořád dobrá) a závěrečný souboj s chobotnicí. Po tolika letech, než jsem vůbec zjistil, o jaký film jde, jsem vlastně nakonec dostal, co jsem čekal: na rok výroby nepřiměřeně naivní béčko s kolosálně zastaralými triky (včetně zarážejícího počtu jasně viditelných drátů) a jinak celkem slibným námětem. Dokonce i na jakýsi pokus o sociální komentář se našlo místo, ale i přes to všechno jde o trochu zdlouhavou záležitost, která už tehdy nemohla bavit, jak by chtěla. Ten, kdo dělal zvukové efekty, se ale bavil docela určitě, o tom není sporu. Abych jenom nehanil, povedená hudba výraznou měrou přispívá k atmosféře, kulisy působí vcelku mile a zcela jistě existují daleko horší způsoby, jak strávit hodinu a půl života. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Film, který by měl být natočen o 20 let dříve a bavil by tak více. Nízkorozpočtové sci-fi béčko kombinuje klasické braky na téma mimozemšťané z jiných světů a cesta do jiných světů. Vrcholem smíchu jsou trikové sekvence příšer - slimákoještěr, velké želvy řvoucí jako pumy nebo papírová chobotnice. Do odpadu jsem to neposlal, protože jsem asi masochista a smál jsem se u tohoto braku. Hodnocení OST: Brak, brak, brak 2/10 ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Asi som si vybral nesprávny čas na sledovanie tohoto nízkorozpočtového dobrodružného scifi. Skôr ako večer by sa hodilo popoludnie. O hereckej kvalite v tomto filme nemôže byť ani reči. Čo upúta, sú celkom dobre zvládnuté príšery a tiež námet, ktorý mal určite vyšší potenciál, ako to , čo z neho vzišlo. Na druhej strane celkovo je to pútavé a vidieť to o 15 rokov skôr, neodtrhol by som od toho oči. Hodnotenie: 55% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si to pustil víceméně z nostalgie a jako milou vzpomínku. Toto byl totiž můj první film, kde jsem se učil střih. Za každou cenu jsem ho chtěl nacpat jako druhý na VHS kazetu a chyběly asi dvě minuty. No, k filmu samotnému. Je to nehorázná ptákovina, ale kdysi dosti vzácnost. Triky na strašné úrovni, ale srandovní. I tato kopie byla s jednohlasným rychlo dabingem. Prostě hezká vzpomínka no. Ale už jsem se u toho tolik nebavil. A ještě si podovolím opsat zápis z mého soukromého filmového deníku. Ten je z 16.8.1999 a zní. Typický B snímek. Obludy zajímavé, leč trikově nedokonalé a příliš trikově průhledné. V ději pár h.m. Tématicky ojeté. Celkově má děj jakž takž spád. Sl.čas byl 8929 bez titulků. ()

Marek06 

všechny recenze uživatele

Tohle je první film s VHSkovým rychlodabingem, který jsem viděl. Je to škoda, že k němu neudělali poctivý dabing, protože i když je to béčko, jsou tu zajímavé příšery (nejlepší je obří chobotnice), pěkné prostředí Atlantidy a akční závěr. Efekty většinou nejsou moc dobré, děj je jednoduchý, ale to už k béčkovým filmům patří. Lepší 3*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 5. září 1977 a skončilo 13. ledna 1978. Velké množství záběrů bylo natočeno na ostrově Gozo. Dále se natáčelo v ateliérech Pinewood Studios ve Velké Británii. (Marek06)

Reklama

Reklama