Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (678)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento parádní dokument mne zklamal v jedné (osobní) věci: radši bych více záběrů z atraktivnějších zákoutí naší planety, jako jsou různé pralesy a džungle, než jen zhruba od šedesáté minuty sledovat poměrně nezáživné "dobrodružství vodních zvířátek". Earth je bezesporu nadmíru kvalitní dokumentární snímek, jenže co se týče mé osobní zainteresovanosti, dost jsem se u něj ke konci nudil. Přitom celé vodní téma je zde pouze jakýmsi vykřičníkem ohledně celosvětového problému černého a masového rybářství. Proto nemohu dát maximální hodnocení - stojím si za tím, že na opičky, hmyz anebo šelmy by se koukalo lépe. Jinak ale bombastický zážitek: u prvních záběrů na roztomilé lední medvědy jsem pociťoval euforickou radost, u prvního "letu" kaskadérských kačátek z hnízda stromu jsem téměř plakal štěstím nad možností spatřit podobné záběry. Celý film je napěchovaný podobnými věcmi... Chválím také za výbornou volbu vypravěče, který si k mikrofonu odskočil z velitelského můstku USS Enterprise. Nezbývá, než si sehnat podobný seriál taktéž z produkce BBC v HD kvalitě a udělat si u počítače pohodlí na dalších x hodin. P.S. Home mne okouzlil ještě více. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Kamerove zabery z vtacej perspektivy na nasu Zem su tak neskutocne krasne, ze sa to snad neda ani opisat, proste treba vidiet. Jeden z najkrajsich dokumentarnych filmov, aky som uz dlho nevidel. Spominam si aj na BARAKU: ODYSEU ZEME (1992), ktoru som videl v kine case jej premiery a pamätam si len to, ze pocas celeho filmu tam nebol vobec ziadny komentar k tomu, co vsetko tam bolo ukazane. Viem, ze to bol vtedy zamer rezisera, urcite tam bola aj krasna hudba, ale ked sa na nieco pozeram, chcem mat k tomu aj komentar a nastastie v tomto dokumente komentar. Takze krasa... 23.10.2009 ______ Patrick Stewart - (Rozprávač) +++ James Earl Jones - (Rozprávač) +++ Hudba: George Fenton +++ ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Filmařský majstrštyk, bezesporu. Zachytit na kameru takovéto okamžiky zvířecích osudů chce nejen kumšt, ale i odvahu, nulový pud sebezáchovy a štěstí jako z loterie. Nicméně, abych toto mohl považovat za film, potřeboval bych k tomu větší provázanost jednotlivých pasáží a o kapánek více informací, které by mě mohly oslovit i jinak, než jen vizuálně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Krásný, úžasně natočený dokument, který mohu doporučit každému, kdo žije svůj život v trojúhelníku ohraničeném panelem, betonem a asfaltem. Kdo se však nebojí vylézt na čerstvý vzduch, občas se popere s medvědem nebo si zajezdí rodeo na divočákovi, tak ten z nějakých obrázků v HD rozlišení zase tak odvázaný nebude. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatný pohled na naši planetu. Jasně, těžko se tu dozvíte něco nového, ale o to filmu nejde. Hlavním cílem totiž bylo ukázat krásu a životní cyklus světa, jehož jsme všichni nedílnou součástí. Earth ale rozhodně není jen pasivní podívanou, z které si nic neodnesete. Při sledování jsem si naplno uvědomil, jaká komplikovaná a do každého detailu promyšlená nádhera nás tu obklopuje. P.S. Klidně bych se obešel bez mluveného komentáře. 9/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)

Reklama

Reklama