Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Po první sérii hodnotím velmi kladně. Proč ne plný počet? Několik věcí mi tam vadilo, ale třeba to druhá a třetí série spraví. Život současného britského teenagera je...vskutku zajímavý a pokud se toto vážně děje a tyto charaktery určitě existují, tak nevidím pro naši planetu žádné pozitivní východisko. We´re screwed. Ok, nějaká naděje tu je. Pravdou je, že většina jednotlivých dílů, které se vždy zaměřují na jednoho z mnohapočetné party končí špatně nebo řekněme ne happy endem. Tzn. realita konečně dohnala i tvůrce seriálu, kteří si řekli, že překrucovat vztahy a jejich dopady není dobrý námět a vzali to pěkně zostra. Jen tak dál. Velmi realistické, smutné, zajímavé, nadějné a hlavně koukatelné. *Po druhé sezóně nechávám hodnocení na 4 hvězdách. Konec je příliš pochmurný. Realita taková sice může být, ale čekal bych něco pozitivnějšího, když jsou hlavní diváckou skupinou teenageři a ti z tohohle můžou chytit leda solidní depku. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Zatím viděny pouze dvě série, takže svůj komentář budu po dalších sériích aktualizovat. Nejdříve to ale shrnu jako celek. Výborná záležitost. Teen seriálu je na seriálovém poli hromada, ale žádný nesahá "Skins" ani po kotníky, tady totiž nevedou šestnáctileté děcka životní proslovy jako čtyřicátníci a seriál nezobrazuje žádnou pohádkovou realitu, ale skutečný život dnešní mládeže se vším tím špatným i dobrým. Myslím, že naprosto každý si zde najde postavu, se kterou se ztotožní, nebo přinejmenším někoho, koho osobně zná ve svém okolí. A i když se mi některé situace zdály lehce přehnané až absurdní (nebo, že by to bylo tím, že je pro mě nepředstavitelné, že bych se v podobné situaci mohla ocitnout?), tak zkrátka takhle kvalitní teen seriál se jen tak nevidí. 1. série: Výborný rozjezd, první dva díly fakt perfektní. Pak ale přišly trochu slabší části, kdy jsem se trochu začínala nudit, naštěstí jsem to nevzdala, protože především závěrečné dva díly zvedly celou úroveň seriálu. Ještě musím pochválit výborný britský humor, ačkoliv seriál je především drama, tak i zde se vyskytuje několik vtipných momentů, u kterých jsem se smála někdy víc, než u některých komedii. - 70% ||| 2. série: Tuhle sérii bych ohodnotila slovem "wow". Takhle dobře napsaný seriál jsem už dlouho neviděla. Druhá série obsahuje snad všechno, co může takový teenager zažít a postavy se skvěle a hlavně uvěřitelně vyvíjejí. Tvůrcům palec nahoru za opět poslední dva díly, kde už se seriál stal skutečně silným dramatem. V posledním díle se sice vyskytuje asi nejvíc absurdit za celý seriál, ale je to tady podané takovým způsobem, že jim to zkrátka odpustit musím a celý díl mě i velmi dojal. A ten lehce otevřený konec se mi líbil moc, tahle parta mi bude chybět (proto mám také strach se pustit do třetí série) - 90%. ()

Reklama

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Skvělý teen seriál, který si mě pořádně dostal až od 3. série, tudíž s druhou generací. Pro mě byla více zajímavější, herci mi byli sympatičtější, příběh byl celkově poutavější a ikdyž mě tam někteří dotyční hrozně štvali, postupem času jsem si je zamilovala. Co se mi ale na celém seriálu líbí nejvíc je Emily s Naomi, škoda té 4. série. 5. série zase ubrala na plynu, herci jsou mi tam opět nesympatičtí, což ale pěkně nahradila 6. série, ta byla slušná.. Celkově tedy těch 5* je vlastně jen pro druhou generaci. 1. série - 8/10; 2. série - 8/10; 3. série - 10/10; 4. série - 10/10; 5.série - 6/10, 6. série - 8/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Komentář i hodnocení patří prvním dvěma sériím, těm dalším (s kompletně vyměněnou partou) jsem se na doporučení vyhnul. Rád se připojuji k nadšeným ohlasům, které tenhle seriál nasbíral - opravdu patří v rámci svého žánru (teenage lifestyle/comedy/drama) k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost vidět. Je to malé, je to milé, je to vtipné a ostré, tu a tam to člověka dojme... a režíroval to (mimojiné) Harry Enfield :-) Kámen úrazu pro mě spočívá především v jisté nevyváženosti - některé postavy (a tím pádem i samotné epizody) jsou zábavnější a lépe propracované než jiné (Tony, Chris, Cassie, Sid > Michelle, Jal, Anwar, Maxxie). Nejlepším dílem prvních dvou sezón je pak Tonyho introspektivní trip na univerzitní kampus. Jděte a bavte se. 80% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po první sérii: Dokonalé dílko v žánru seriálů o mladých pro mladé. Kdo zná britské Coupling, dostane zhruba obrázek o tom, co se tam může odehrávat. Ovšem toto je jen pouhý nástin událostí. Kdo má v oblibě televizní mládež z Ulice nebo z různých famcomů (family sitcomů) bude nejspíš docela překvapen, vhodné přirovnání by bylo - scénáristický tým z Ulice se sjede, všichni se svléknou, každý do sebe kopne pár prášků extáze a viagry (a i dalších věcí z Chrisovy nástěnky), zapije se to ruskou vodkou a pak by to možná sedělo. Nicméně nutno dodat, že takováhle realističtější mládež je mi o mnoho bližší a situace, které se tam odehrávají, jsou o mnoho zábavnější. Když už jsem pochválil děj, musím totéž udělat i o výběru herců a (zejména) hereček. Hudba tomu dodává potřebný 4. rozměr, kdy je člověk vtažen do děje na maximum. Šílenost zápletek pak diváka utvrdí v tom, že se může stát cokoliv a skutečně se i tak stane. Na závěr bych jen dodal, že jsem byl opět utvrzen v tom, po zhlédnutí konce 1. řady Gunslinger Girl a 5. řady Six Feet Under, že končit sérii na písničku je výborná dějová berlička. Zvlášť, když text písničky sedí k ději. I když - co si budeme nalhávat - většina z nás nebyla Skins, ale spíš Inbetweeners. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Postavy Tonyho (Nicholas Hoult), Sida (Mike Bailey) a Michelle (April Pearson) jsou jedinné, které se objevily ve všech epizodách 1. generace. (GreatestFan)
  • Celé hlavní obsazení 1. série kromě Deva Patela bylo nominováno na cenu Zlatá Nymfa za nejlepší/ho drama herce/herečku na mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu. (GreatestFan)
  • V roce 2008 získal seriál švýcarskou televizní cenu Rose d'Or za nejlepší drama. (GreatestFan)

Reklama

Reklama