Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Miestami výborné, miestami veľmi pritiahnuté za vlasy. Inak sme tu mali Beverly Hills, O.C. California, Dawsonov svet a pod. Tento seriál z radu bočí len tým, že je viac vulgárny, viac sexuálny a viac buzerantský. Má svoje zaujímavé pasáže a linky, ale zároveň je prehnaný, až tak zvrátená mládež nie je. Silné vzťahové línie ale ťahajú seriál veľmi dobre a tam sa skrýva aj najviac hodnotných myšlienok. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Skončila jsem 4. sérií a dál pokračovat nebudu. První dvě generace byly neskutečně fajn. (Ta první byla jednoznačně lepší a originálnější, ale ani druhá se nenechala moc zahanbit). Na třetí se už odmítám dívat, abych si zachovala kladný pohled na tento seriál. Nechci ho vidět skončit na nějaké 5. generaci, při 10. sérii. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

1. série: 'Every fucking year.' Teda takovou pecku jsem fakt nečekala. Nevím co mám chválit dřív, tak začnu originalitou. Každý díl je prezentován z pohledu jiné z mnoha hlavních postav a tak člověk všechny postupně dobře pozná a taky si ke každému vytvoří až překvapivě pevné pouto. Právě postavy jsou asi nejlepším aspektem celého seriálu. Všechny jsou špičkově propracované a zatraceně realistické. Ať už se dostanou do jakékoli situace, ať už řeší jakýkoli problém, vždycky se chovají uvěřitelně a lidsky, takže je jednoduché se s nimi sžít a člověk nakonec lituje i těch, kteří mu ze začátku nebyli sympatičtí. Co se děje týče, jednotlivé epizody a příběhy jsou buď vyloženě oddechově komediální (Tony, Maxxie & Anwar), celkem depresivní (Cassie - obzvlášť pokud jste stejně jako já takovou Cassie v životě doopravdy znali, Effy), oboje zároveň (Chris), nebo tak nějak vyváženě mezi (Jal, Sid, Michelle). Ještě musím zmínit skvělé obsazení (nejen hlavních hrdinů) a soundtrack. 2. série už je na tom o poznání hůř. Komedie vymizela, místo ní je tu ještě víc drama a místy to až zavání telenovelou. Taky chování některých postav se úplně změnilo, celkově vymizelo předchozí kouzlo a začala jsem neuvěřitelným způsobem nenávidět Cassie. Ale fuck it. Do dalších sérií už každopádně se pouštět nebudu. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

První 2 série byly naprosto geniální... Ve 3. nastoupila nová generace postav a došlo ke znatelnému úpadku. 4. série se ovšem opět vrací na vrchol a třeba teď sedmý díl mi vyrazil dech... Jedná se o kombinaci hned několika velmi zajímavých prvků. Předně se jedná o docela realistickou sondu do života náctiletých, hlavní postavy pijí, kouří, hulí, zobou pilulky. Tenhle realismus je spojený se způsobem jednotlivých epizod, které se obvykle věnují jakési psychologické drobnokresbě jedné postavy, poznáváme tak její rodinu, život... tím je seriál obvykle dost pestrý, často se zde pracuje s nějakou psychologickou realisčností, věrohodností, ale zároveň s dostatečně divácky vstřícnými motivy. Vedle toho se zde objevují zas absurdní a nerealistické věci, které seriál doplňují k dokonalosti... Výsledkem je seriál, který neuvěřitelně pobaví, ale i vzbudí velmi silné emoce (některé díly mají na seriál skutečně nezvyklou sílu), drama a komedie... Ve výsledku nelze nic vytknout (krom zmíněné 3. série, což je omyl, který byl napraven). ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Hodnotím a komentujem po prvej sérii, pretože k ďalším sa už asi nedostanem. Skins prichádza s mixom komédie a drámy. Dramatické časti sa vydarili na jednotku, úplne najlepšie boli posledné dve epizódy a záver celej série s piesňou Wild World – to je niečo čo mám veľmi rád. S humorom to už je horšie, smial som sa veľmi málo a občas som len krútil hlavou nad zvláštnym konaním hlavných postáv. Hercom nemám veľmi čo vytknúť, vyzdvihnem len Mikea Baileyho, ktorý svoju postavu zahral najlepšie. Veľmi dobré ☆☆☆. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • V 8. epizodě 2. série s názvem ''Jal'' má Jal (Larissa Wilson) po svém návratu k bytu Chrise (Joe Dempsie)na zádech tašku. Ta ale pak zmizí a při záběru zevnitř se opět objevuje. (GreatestFan)
  • V 8. epizodě 2. série s názvem ''Jal'' Jalandra (Larissa Wilson) říká španělsky: ''Dentro de ocho meses Tendre un bebé.'' V titulkách je napsané: ''Za šest měsíců budu mít dítě,'' má tam ale být 8 měsíců. (GreatestFan)
  • V 1. epizodě 1. série s názvem "Tony" nemá Effy (Kaya Scodelario) žádné hlášky. (GreatestFan)

Reklama

Reklama