Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Violeta 

všechny recenze uživatele

Plný počet! A nejlépe *******. Teď, když jsem film v klidu vstřebala, dodávám, že jsem byla omráčená mírou "lidskosti", která v každé minutě filmu křičela z plátna. Tím, že se prakticky od začátku do konce smějete a přitom tu není řečený jediný vtip nebo cokoliv směšného. Silou přirozenosti a osobnosti, jakou je Meggie.. Opravdu se mi pro tento film těžko hledají slova, musí se vidět. Shrnu to takhle: Až budu velká, chci být jako Irina Palm. Kdo ji poznal, pochopí. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

85 % - Velmi povedená záležitost, tohle drama s příchutí černého humoru mě docela překvapilo. Veškeré "dráždivé" elementy se odehrávají výhradně na verbální úrovni, dialogy jsou výborné, přirozené, mají v sobě hloubku, vtip, ironii, žal... A sice úsporná, nicméně podmanivá kytarová hudba z dílny Ghinzu. Marianne Faithfull v roli babičky Maggie je excelentní, výtečný byl i Miki Manojlovic á la majitel nočního podniku. Kevina Bishopa nemám rád od prvního Erasma (nejdřív protivný William, posléze do ruské baletky zamilovaný William), tady se sice na roli Magiina lehce nevyrovnaného synka sice hodil, ale kapánek přehrával. Summa sumarum dost nadprůměrný film, kterou si někdy na DVD jistě pustím znovu. ()

Reklama

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Mam moc rad evropske filmy, dokonce nemam ani nic proti masturbaci. To co jsem ale videl, je sracka prvniho stupne a vubec nechapu, proc je tento film tak ocenovan.. Naprosto bez emoci, at uz kvuli nemoci kluka nebo v erotickem klubu. Mel jsem pocit, jakoby se nemoc syna rodicu vubec netykala. Hlavne, ze synacek pak resi to, zda ma matku kurvu. I kdyz podle plaste tam spise vypadala jako uklizecka. To, ze syn znal nazpamet cislo do klubu bylo take usmevne, stejne jako fronty na Irinu Palm. Herecke vykony toporne, az na majitele klubu a prodavacku v obchode. Je az neuveritelne, ze na tomto filmu z honici kabinky musely koprodukovat ctyri staty, ostuda Evropy. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

42nd KVIFF 2007 - HORIZONS - Horizonty - Vůbec mě tento film nelákal a strašně dlouho jsem ho odkládal. Proč? Snad nevýrazným obalem na DVD, který mě odrazoval nebo spíše odpuzoval. O to větší překvapení, protože tento film byl opravdu skvělý... Vřele doporučuji :-) - 12. 1. 2010 - 80% ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Doufal sem, že film je podle skutečný události - bohužel nebyl, ale tak to nevadí, alespoň si scénarista mohl pořádně vyšperkovat příběh - tajně sem teda doufal v nějakou kulišárnu na konci: jakože například Irina v kabince nevědomky vyhoní vlastního syna, nebo že svym masturbačnim umem vyžene z vnukova penisu zákeřnou nemoc a on se uzdraví .) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama