Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Skip 

všechny recenze uživatele

Film jemně a s přehledem kráčí na hraně mezi dramatem a komedií. Drama je zde cítit velmi silně, ale díkybohu nespadá do dusného sociálního dramatu, ke kterému námět vybízel. Humor, tak jemný, až skoro nepostřehnutelný, o to však silnější, je příjemnou protiváhou vážnosti situace, v níž se Maggie alias Irina Palm ocitl...a. Skvěle natočený film, ve kterém mě rušil pouze poněkud monotónní hudební doprovod. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* je zajímavý, že tenhle už skoro 10let starý film vidělo tak málo uživatelů (myslím samozřejmě těch hodnotících), i když se o něm ve své době docela dost mluvilo. Je to škoda, protože za to stojí - nejen netradičním námětem, ale i lidským příběhem a samozřejmě i přesvědčivým hereckým obsazením. Mezi klady patří i to,že zbytečně nemoralizuje a citově nevydírá. Jediné pro mě nepochopitelné byla ta řada klientů, v které bych rozhodně stát nechtěl, na to jsem dost stydlivý - ale asi na západě je to normální ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí a typicky evropsky pojaté drama o tom, co všechno je člověk ochoten udělat pro záchranu dítěte, o tom, jak těžké je opustit kuklu zažitého stereotypu, i o tom, že to, co je opovrženíhodné, se někdy skrývá někde plně jinde než se na první pohled zdá. Depresivní, přesto pozitivní, hořké, přesto místy nenápadně úsměvné, strohé, přesto pocitově bohaté a zručně unikající všem z tématu hrozícím nástrahám. Největším kladem je Marianne Faithfull v hlavní roli, přirozená, přesvědčivá nejen úsporným způsobem vyjádření emocí bez velkých gest a slov. Nemusí mávat rukama a vysvětlovat, stačí jí pohled, výraz, nepatrné gesto. Což režisér ještě podtrhává afektovaností některých postav kolem ní. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Evropská scéna zase jednou překvapila. Nebylo to žádné velké intelektuálno, o to víc byl ale film blízko divákovi a naservíroval nám morální dilema bez příkras a zbytečných kudrlinek. A Maggie se k problému postavila prakticky a jak jí šla práce pěkně od ruky :-) Odpustím trošku přitroublý konec, který byl možná zbytečný, ale k vykouzlení dobrého pocitu splnil účel. ()

Millanium 

všechny recenze uživatele

50tiletá Maggie musí sehnat peníze na operaci svého vnuka - už takovéto sdělení by mě asi od filmu odradilo s pocitem, že se bude nejspíše jednat o tuctový film útočící na city. Ne, Irina Palm opravdu není tuctová, a to nejen tím, že jí potřeba peněz dožene až do jednoho nočního klubu. Nemastná neslaná představitelka si mě svým vývojem role opravdu dostala. 85% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama