Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film Irina Palm je nejen zajímavý svou netradiční tématikou, ale i celkově velmi přirozenými hereckými výkony. Děj je poměrně jednoduchý, ale líbí se mi jak se hlavní hrdinka postupně vyvíjí. Pochopitelná počáteční nechuť k ruční práci se stavá později záležitostí typu luštění křížovek a adaptace domácího prostředí do pracovního koutku. To mi vykouzlilo nejeden úsměv na tváři a když pak máme možnost vidět Irinu v zástěře - může být něco sladce dojemnějšího?! Holt když má někdo šikovné ruce, práce mu jde sama :-).. Je to pěkný film s osobitým příběhem a hlavní poentou je obětování se pro druhé. Silně příběh, který na mě zapůsobil, poctivá (ruční) práce 4*... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Když nejde o život, jde o houno, jenže co když o ten život opravdu jde? Kam až je ochoten člověk zajít, aby zachránil něčí život? A co všechno je ochoten člověk udělat pro business? O tom pojednává naprosto originální film režiséra Sama Garbarskiho. Vynikající hlavní role, Predrag Manojlovič jako velký kápo taky nemá chybu. ... ()

Reklama

conery1 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že pre svojich blízkych urobíme čokoľvek. Väčšinou to aj pri tých slovách zostane. Maggie prešla k činu. Uspokojovala rukou mužov za 800 libier týždenne aby zaplatila liečbu svojho vnuka. A čo morálka ? Kto je vlastne nemorálny ? Jedinec ? Alebo spoločnosť, ktorá tieto služby ponúka ? V núdzi poznáš priateľa sa hovorí. Keby ten finančný obnos dostávala za umývanie okien, tak by umývala okná a netrápil by ju " penisový lakeť ". ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Evropská scéna zase jednou překvapila. Nebylo to žádné velké intelektuálno, o to víc byl ale film blízko divákovi a naservíroval nám morální dilema bez příkras a zbytečných kudrlinek. A Maggie se k problému postavila prakticky a jak jí šla práce pěkně od ruky :-) Odpustím trošku přitroublý konec, který byl možná zbytečný, ale k vykouzlení dobrého pocitu splnil účel. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení. Přiznávám, do tohoto snímku jsem se " musel nutit " očekávajíce trošku něco jiného než se mi ( naštěstí ) následně dostalo. Přesvědčivý snímek, bez nijakých klišé ( ke kterým to přímo svádělo ). Pomalu plynoucí ( upozaděná ) režie dává dostatek prostoru vyniknout hercům a Ti to režisérovi S. Garbarskimu vrací i s úroky. Vynikající civilní herecké výkony tu předvádí jak hlavní představitelka Marianne Faithfull jako Maggie, ( vlastně pardon Irina Palm), tak i Miki Manojlovic coby majitel erotického klubu. Irina Palm je snímek ( nejen ) o tom, co vše jsme schopni udělat ( obětovat ) pro záchranu svých blízkých. 75% p.s. pojem tenisový loket dobře znám ( bohužel ) . Pocítil jsem to " na vlastní kůži ". Nic příjemného to rozhodně není! Ovšem Penisový loket mi byl až do včerejšího večera utajen. Těžko říci, co je horší ( bolet to bude asi stejně ), nicméně ten mi opravdu nehrozí :o) Ikdyž, jak říká Jaroslav Dušek: honil si ho každý a kdo říká, že ne....honí si ho dodnes :o) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama