Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (1 093)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelně krásný animák, jeden z nejlepších filmů vůbec. Trochu je mi jen líto DW, kteří se taky neuvěřitelně snaží, ale Pixary stále nedokážou doběhnout. S jakou láskou přistupují ke svým animákům, kolik myšlenek do nich dokážou nacpat, kolik emocí dokážou z postaviček dostat je úžasné a díky tomu všemu pro mně zůstanou navždy číslem 1 na poli animovaném i poli poučujícím. (Varování: podle mně ne moc určené nejmenším dětem, mohly by z toho mít slušné traumata..) lidičky nevyhazujte své hračky a starejte se o ně. Ony vám budou do smrti vděčné a vy si pak vždy budete moci lépe vzpomenout na nejlepší roky svého života. 10/10 PS: taky jsem u jedné konkrétní scény brečel. Prostě to nešlo udržet, tak krásné to bylo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vedle chybějícího nadšení se naštěstí nedostavilo ani zklamání. Novým eskapádám Woodyho a Buzze Rakeťáka chybí efektivnější rozjezd a větší důraz na akční scény, a tak v jejich novém dobrodružství čeká diváka to nejlepší na samotném začátku a potom až na úplném konci. Temné ladění příběhu a slušné množství uspokojujích gagů je fajn, ale pro zmlsané oko kritikovo je potřeba nabídnout toho mnohem víc! Je to jasné: nejsladší zadostiučinění si z kina odnesou rodinky s menšími dětmi, ti ostatní dostanou "jen" nadprůměrný animák od zavedeného týmu profesionálů. Nerad bych tvrdil, že hopsající lampičce nějak záhadně dochází dech, a tak si na opodstatněnější lamentování počkám do jejich dalšího dítka (opět za rok v létě - Cars 2), ve které tímto vkládám nemalé naděje... ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky je Toy Story brilantní. Co se práce s emocemi týče, nemá Pixar konkurenci. Způsob, jakým dokáže DĚSIT skrze věci na první pohled roztomilé je až zarážející a skutečně strašidelný. Je dojemné, jakým způsobem se tvůrci dokázali po patnácti letech vrátit tam, kde začínali. Co je to ale platné, když příběh stojí za starou bačkoru a bez zjevné logické návaznosti je jen poskládan z různých scének, z nichž některé jsou brilantní a mají svoje místo (retrospektiva růžového medvěda), jiné jsou velmi zábavné, ale v příběhu nemají co dělat (Ken ukazuje Barbie svůj šatník). Výsledkem je prazvláštní paradox, kdy jsem odcházel z kina dojat, rozněžněn a naplněn a přitom zklamán a lehce naštván... A doteď jsem se nedokázal rozhodnout, které dojmy ve mě převládají... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hračky dělají dětství dětstvím. Dovedete si představit život bez hraček? A dovedou si ho představit hračky bez nás? Dojemný příběh z fantastického světa hraček pohladá, potěší i rozesměje...Důkaz, že fantasii se meze nekladou. Moje nadšení z Toy Story tedy neopadá ani po 3. díle, který nebyl o nic méně zajímavý než předešlé dva. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo toho čarovného konca, ktorý svojou ľudskosťou, hĺbkou a hravosťou presne vystihuje ducha posledných (dokonalých!) pixaroviek, tak neviem neviem. Základným kameňom úrazu je, že film stratil akúkoľvek spätosť s realitou. Fikčný svet hračiek pomaly stráca stýčné body s reálnym svetom, ktoré boli hlavnou devízou predošlých filmov a vytvárali ten čarovný opar, že "čo keď...!". Navyše film je až príliš akčný. Pasáž úniku zo škôlky je miestami viac atrakciou v disneylande ako filmom. No ten koniec... ach ... idem vyhrabať svoje staré hračky! PS: Rex podal znova bombastický výkon. Čakám nomináciu na Oscara za vedľajšiu rolu! ()

Galerie (222)

Zajímavosti (73)

  • Nad Andyho skriňou je tabuľka s označením "W. Cutting Blvd.". Je to ulica, na ktorej pôvodne sídlila centrála spoločnosti Pixar. (Borwill)
  • Zatímco tečku, kterou Sid v Toy Story (1995) vypálil Woodymu lupou do čela, již v Toy Story 2 (1999) Woody nemá, stehů na jeho pravém rameni od opraváře z předchozího filmu si můžeme všimnout i v Toy Story 3. (tomeek)
  • Film měl být uveden už v roce 2008, ale kvůli špatným vztahům Pixaru s Disneym byl odložen. (petr.koca)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama