Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Tom Savini. Člověk který dělal krvavé efekty například pro první Pátek 13. Nebo pro všechny zombie horory George A. Romera (mimo původní Noci oživlých mrtvol kdy byl povolán do Vietnamské války) a je znám jako herec například z filmu od Soumraku do úsvitu (motorkář). Si zde vyzkoušel režii. Jedná se remake kultovního hororu od průkopníka zombie žánru Romera který spolupracoval na scénáři a podílel se i jako producent. Svému předobrazu dělá čest. Vynikající zombíci kteří v některých ohledech dokonce zastiňují i originál. Savini svůj maskérský um ani zde nezapře. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz výborný remake ! To je tak, když se předělávky nedělají jenom pro prachy, ale jako převyprávění kultu, vzdání pocty, navíc ve spolupráci s duchovním otcem Romerem. Tony Todd byla dobrá volba, stejně jako obsazení i změna charakteru Barbary. Savinimu se povedlo dost přesně navodit stejně ponurou a děsivou atmosféru jako o dvacet let dřív jeho mentorovi. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, tohle bude těžký. Možná kdyby to nebyl remake, výsledný efekt by dopadl lépe. Až na pár výjimek takřka přesný přepis původního filmu, tentokrát v barvě (což vidím spíš jako škodu), převedenej do tehdejší současnosti. Tony Todd zahrál co měl (nebo spíš, co mu umožnil scénář), naopak Patricia Tallman mi vyloženě vadila, o ostatních hereckýh výstupech (vyjma zombíků) nemluvě. Co se naopak hodně povedlo, jsou jednotliví zombíci, ti se mi fakt líbili a sledovat je, bylo mnohem zábavnější, než celej ostatní děj. Obzvláště pokousaná dcera po přeměně v zombie je fakt hustá a děsivá. S původním filmem se to nedá takřka srovnat a co se týče zombie žánru, existuje hromada mnohem lepších zombie filmů. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto je snad první zombácký film, který jsem viděl. A i z toho důvodu nemohu jít pod čtyři hvězdy. Ano - nostalgie, ale také zpracování filmu, který nijak zvlášť nevybočuje ze svého žánrového pojetí. Živé mrtvoly se objevují prakticky hned od začátku. A musím pochválit jejich výtvarné provedení - žádný kečup, jen pěkné masky, kdy mrtvola vypadala napůl jako člověk a napůl jako zrůda - takhle to má větší punc věrohodnosti. Zvlášť brutální scény ve filmu nebyly, ale na místě se plazící v pase zlomená zombie vypadala opravdu moc dobře. A co je důležité: i ve filmu tohoto žánru je dobré si všímat veskrze lidských a s tím úzce spojených moralistických otázek. 1) Harry, který - ač regulérní člověk - nadělal tolik pekla, že si nakonec opravdu zasloužil zemřít. (V kontextu s tím, kolik kvůli jeho chování zbytečně zemřelo lidí). 2) Lidé, kteří na konci filmu různými způsoby mučili zombáky. Nejde ani tak o ty zombáky, kteří toto zacházení na sobě nijak nepociťovali - jsou to přece zombáci. Jde o lidskou vlastnost ubližovat druhým. O čemž svědčí komentář hlavní hrdinky: "Jsme stejní jako oni". ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Důstojný remake Romerovy zestárlé klasiky. Dějové změny jsou oproti originálu spíše k horšímu (velmi se omezily například zprávy z rádia a televize, které dávaly původní Noci punc reálnosti), zlepšily se samozřejmě masky, díky nimž dnes asi na běžného diváka zafunguje lépe remake. Horror movie of the year ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Pitva zombie v úvodu filmu nebyla ve scénáři. Tu přidal až Tom Savini. (Chatterer)
  • Když Ben (Tony Todd) přijíždí k farmě, kde se skrývá Barbara (Patricia Tallman), a vystupuje z auta, drží v ruce kliku, která na první pohled vypadá jako hák. O dva roky později ztvárnil Tony Todd postavu, která má doopravdy hák místo ruky – Candymana. (kesinaa)
  • Bill 'Chilly Billy' Cardille hrál reportéra v původní verzi z roku 1968 i tomto remaku. (Chatterer)

Reklama

Reklama