Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Důstojný remake Romerovy zestárlé klasiky. Dějové změny jsou oproti originálu spíše k horšímu (velmi se omezily například zprávy z rádia a televize, které dávaly původní Noci punc reálnosti), zlepšily se samozřejmě masky, díky nimž dnes asi na běžného diváka zafunguje lépe remake. Horror movie of the year ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se prakticky o SKORO věrnou kopii Romerova originálu, což je vlastně velmi sympatické. Zároveň je i fajn, že závěr je pozměněn, čímž divák nepřichází o překvapení. Bohužel atmosféra už není taková jako v originále a žravé scény jsou změkčilé a ne tak brutální. Kdo však původní verzi nezná, tak si tento horor užije a bude se u něj bavit. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam kde kdysi George A. Romero položil základní kámen, tam se pokusil Tom Savini postavit vilku. No a celkem se mu to podařilo. V moderním svižném hávu, už v barvě a hlavně se skvělými vizuálními efekty (jak by taky ne když je na ně Savini takovej machr) je Noc oživlých mrtvol hororem první kategorie. I přes svou leckdy značnou béčkovitost se dokáže pokaždé přenést a i v okamžicích, kdy děj stagnuje nestrácí na své napínavosti. Ovšem pár mezer scénář má, hlavně závěr, kdy místo pořádného souboje se zombíky hlavní hrdinka jen kličkuje jako při slalomu a ten do té doby agilní čenoušek se zabarikáduje ve sklepě. Tam to chtělo drobátko přitlačit na pilu a mohla to být ještě lepší podívaná. Ale i tak, režijně velmi dobré, herecky slušné, vizuálně jak sem již zmiňoval výborné jen kultovnost je kdesi v tahu. Čtyři hvězdičky a s tím spojené doporučení všem zombíkomilovným jedincům. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych ráda podotkla, že v době, kdy jsem tuto Noc oživlých mrtvol viděla, mě hororové filmy s tématikou zombíků příliš nelákaly a tudíž jsem je ani nevyhledávala. Ale pak jsem si řekla, že bych měla vidět alespoň nějakou klasiku. Jako první jsem zhlédla tento remake, který se mi hodně zalíbil. Úvodní sekvence přijíždějícího vozu je velmi zdařilá, stejně tak jako vtipné dialogy v ní pronášené. Nemrtví občané jsou velmi věrohodně a docela i "vkusně" zpracováni a celý snímek se nese v napínavém duchu, aniž by se v něm objevilo větší množství brutality a hnusu, jak je tomu u spousty současných zombie filmů. A jako třešnička na dortu je zde Tony Todd. Ten se snad pro role v hororových filmech narodil. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto je snad první zombácký film, který jsem viděl. A i z toho důvodu nemohu jít pod čtyři hvězdy. Ano - nostalgie, ale také zpracování filmu, který nijak zvlášť nevybočuje ze svého žánrového pojetí. Živé mrtvoly se objevují prakticky hned od začátku. A musím pochválit jejich výtvarné provedení - žádný kečup, jen pěkné masky, kdy mrtvola vypadala napůl jako člověk a napůl jako zrůda - takhle to má větší punc věrohodnosti. Zvlášť brutální scény ve filmu nebyly, ale na místě se plazící v pase zlomená zombie vypadala opravdu moc dobře. A co je důležité: i ve filmu tohoto žánru je dobré si všímat veskrze lidských a s tím úzce spojených moralistických otázek. 1) Harry, který - ač regulérní člověk - nadělal tolik pekla, že si nakonec opravdu zasloužil zemřít. (V kontextu s tím, kolik kvůli jeho chování zbytečně zemřelo lidí). 2) Lidé, kteří na konci filmu různými způsoby mučili zombáky. Nejde ani tak o ty zombáky, kteří toto zacházení na sobě nijak nepociťovali - jsou to přece zombáci. Jde o lidskou vlastnost ubližovat druhým. O čemž svědčí komentář hlavní hrdinky: "Jsme stejní jako oni". ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Barbara (Patricia Tallman) ve filmu používá opakovací pušku "henryovku" model Henry 1860. Poté, co ji zbraň ukradne Harry Cooper (Tom Towles), používá Barbara policejní revolver Smith & Wesson Model 10, který vzala mrtvole policisty. Tom (William Butler) má pak ve filmu zbraň Stoeger/IGA Coach. (Kirman)
  • Nemrtvého Macgrudera hrál muž, kterého Tom Savini viděl v restauraci. Tom Savini mu řekl, že by byl ideální zombie a on souhlasil. Objevil se poté i na všech premiérách. (Mr.Hudson)
  • Jedným so Saviniho cieľov bolo manipulovať s očakávaniami diváka. Predviedol to hneď v prvej scéne na cintoríne, keď nechal všetkých myslieť si, že muž, ktorý počas rozhovoru Barbary a Johnnyho kráča v pozadí smerom k nim, bude zombie, ktorá na nich zaútočí. Opak bol však pravdou. Skutočný útok nastal až o niekoľko sekúnd. (tXtX)

Reklama

Reklama