Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Je to drama, nebo komedie? U filmu, kde jde o konfrontaci jednotlivých postav a jejich charakterové vykreslení nejsem ochoten mhouřit oči nad odlehčujícími momenty, které to všechno shazují. Navíc až ten příliš doslovný závěr dělá z filmu medvědí službu - myšlenka je to sice dobrá, ale názorné vysvětlení hlavní hrdinky není vůbec nutné, snad jenom pro lidi, kteří se právě vrátili z WC nebo si odskočili pro popcorn. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Remake od Toma Saviniho se mě líbí ještě víc, než originální Romerova verze. Atmosféra nemá chybu, zombíci jsou úžasní a hudební doprovod skvěle pasuje a výborně sedí. Režisér této verze je kultovní maskér Tom Savini a čekal bych, že se v krvavosti rozjede víc, ale stejně i tak některé efekty jsou moc pěkně udělaný, ikdyž je nedělal sám velký mistr. Scénář napsal George A. Romero a hlavní postavy Tony Todd, Patricia Tallman jsou perfektně zahraný, stejně tak, jako odporně nechutnej, na ranu zrající Tom Towles v roli ignorantskýho Coopera. Každému znalci se jeho obličej ihned vybaví ze snímku Henry:Portrait of a serial killer, kde hrál Henryho spolubydlícího, mimořádně oplzlýho a slizkýho. Tyhle role mu prostě nejvíc sedí. Film můžu viděl kdykoliv a vždycky mě dostane svou nádherně zombárnickou a beznadějnou atmosférou. " Jdou si pro tebe, Barbaro..." ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

.. alebo prečo by sme sa mali dať po smrti kremovať. :) Romerov originál som nevidel, ale toto bol vcelku slušný nárez, veď nakoniec vznikal aj v jeho produkcii. Zombie filmy mi nie vždy sadnú, ale teraz to bola slušná horrorová zábava. To, že to bolo také krátke, tým pádom nenudiace a svižné bola naozaj dobrá voľba, lebo kývajúce sa mátohy by to o polhodinu dlhšie asi nevydržali, a ja s nimi. Nevyhlo sa to však nejakým naivitám a primitívnym chybám v scenári, ale kto si nastaví mozog na nenáročnejšiu úroveň, pobaví sa kráľovsky. 75%. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Áno, Romero je king medzi zombie horormi, ale zase nutne treba uznať, že aj Tom Savini a jeho remake filmu z roku 1968 majú niečo do seba. Predovšetkým atmosféra je tu mimoriadne "príjemná" a čo je hlavné, veľmi slušne som sa na tom aj pobavil. Vo filme navyše "exceluje" Tony Todd. Zainteresovaní už určite vedia, o koho ide. Tak, tento remake môžem považovať za skutočne vydarený, porovnávanie s originálom však prenechám niekomu inému. Veľká škoda, že Savini natočil len toto, myslím, že z jeho strany by sa tento žáner dočkal ešte mnohých šťavnatých oživení. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně záživná zombíkovina, i když ze začátku to ani nevypadalo. Herci mne v prvních chvílích dost iritovali a já si furt říkal jak moc je romerův originál lepší (což samozřejmě je). Stejně jako u původní verze ale začne atmosféra postupně houstnout. Savini to udělal příběhově téměř totožné, akorát finále pojal malinko jinak. Konec mrazivý a hudba v konečných titulcích stylová. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Po vypuštení filmu do kin byl v Německu zakázán. (Chatterer)
  • Štítek se jménem M. Celeste na domě je podle Saviniho odkaz na loď Mary Celeste, která byla nalezena volně plující na moři bez pasažérů a posádky. (Chatterer)
  • Vo filme si zahral aj herec Russel Streinger, ktorý stvárnil postavu Johnnyho v čiernobielom originále od Romera. Objavil sa tu na konci filmu ako šerif. (tXtX)

Reklama

Reklama