Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

iolaos 

všechny recenze uživatele

kontraproduktivni aranzma vrazd: a) nedovadu si vysvetlit scenu se svetlici v tlame... kdo mel padesatku zarovku v hube, vi asi vic.... b) dookola opakujici se detaily na cepel macety docela nudi c) 2/3 outscreen vrazd...nevychazi mi z toho nic jineho nez boring rejting 4/10... nejslapsi friday od zacatku teto brilantni horrorove sagy.. ztrata casu, navic o zkouskovem.... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jo jo jo, chybí Jason, chybí atmosféra, naprostá sračka a bla bla... tyhle názory zcela chápu a nemůžu je vyvrátit. Když jsem viděl tenhle film poprvý, nemohl jsem tomu taky věřit, že se mnou jeho tvůrci takhle vyjebali! Ale když jsem se na to podíval znova, po dlouhý době, hezky v klídku a bez brzkého odsuzování, zjistil jsem, že tohle vlastně až tak špatný film není, jenom má ten pech, že nese název Pátek třináctého. Protože jinak se jedná o docela slušný slasher, a konec konců i o zajímavou hru s divákem. Tentokrát chybí na palubě i mistr Savini, takže gore nulový, ale masakr přesto solidní... Bodycount se myslim zastavil na úctyhodných 17 mrtvých, což je v této sérii rekordní číslo! Nakonec jsem tedy celkem spokojen, a s ohledem na to, co za "majstrštyky" vznikaly potom, je to pořád obstojný kousek. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V princípe nemám problém s tým, že s výnimkou vízií a flashbackov tu nie je Jason (to spoiler nie je, je to jasné už z toho, ako sú rámcované scény), pravdou ale je, že kvôli tomu tu pravdaže chýba mystika okolo Jasona a kempu pri Crystal Lake, čo je riadne mínus na atmosfére. Kľúčovým problémom je, že scenár je taký odfláknutý a postavy také debilné, že je to ešte otravnejšie než v trojke. Vraždy, sex i debilita postáv je tu úplne úmyselne hnaná až na úroveň "too much of a good thing". Okrem toho je tu Tommy Jarvis úplne zbytočný (a riadne dementne zahraný) a s výnimkou úplného záveru film nijako nenadväzuje na koniec štvorky. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zde přichází série ze stádia zbytečnosti do stádia přiblblosti. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Možná taky znáte ten pocit, že jste svědky něčeho tak trapného, až je vám z toho stydno. Stydno za trapnost někoho jiného. Tak přesně tenhle pocit jsem často během filmu zažíval. Konkrétně třeba při scénách s tlusťochem. Nebo s retardovanými vidláky. Nebo vlastně s jakýmikoliv jinými postavami. Naprosto nechápu, co chtěli tímhle filmovým mrzákem rejža&spol sdělit. Vtipné to fakt není. Strašidelné taky ne. Zato je to nadstandardně blbé. Neříkám, že konec čtyřky byl zrovna nahrávka na smeč, ale na dobrý return určitě. Tohle ale bohužel někdo dost podělal. Možná někdo pojme film jako nechtěnou komedii, ale já asi zrovna neměl náladu. A kdybych náááhodou uvažoval o druhé hvězdě, třeba kvůli několika fakt pěkným prsaticím, tak si na oplátku vzpomenu třeba na negra na latríně, no a je hned po uvažování. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Poté, co Joey (Dominick Brascia) vchází na verandu, má ve své mikině zastrčenou čokoládu ve žlutém obalu, ale v dalším záběru ji tam nemá. (Stocki)
  • Film měl velké potíže s ratingovou komisí MPAA, která požadovala z původní verze odstranit 16 scén. Nakonec byl rating R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) schválen až na devátý pokus. (gogos)
  • Když Tommy (John Shepherd) hodí na postel masku mimozemšťana, tak v jednotlivých záběrech mění polohu. (Stocki)

Reklama

Reklama