Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Což o to,dusivou atmosféru,přitažlivě temný styl a výraznou kameru Borderland má bez diskuzí,ale co je toto vše naplat,když zápletka,příběh,či ještě možno říci nepěkný osud tří kámošů v Mexiku je tak zoufale nudný a prázdný.I to,že jde o film podle skutečných událostí je sice přitažlivé,ale ani toho nedokázali autoři využít a neustále balancují na hranici tuctového thrilleru a nevýrazného hororu.Já jsem po celou dobu navíc nezaznamenal ani chvíli opravdového napětí,strachu,či jiného hororového atributu,vše je odvyprávěno velmi nezáživně a nedramaticky.Navíc mě ani příliš neoslovilo obsazení,všichni přítomní herci mi přišli velmi mdlí a nevýrazní.Zkrátka,po vizuální stránce jde o velice povedený snímek,ale co se týče dějové linie,ta mi přišla prakticky nulová,bez spádu,bez života. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Zev Berman natocil slusny, ale stale iba priemerny film. Film vychadza z cinnosti drogoveho dealera Adolf De Jesus Constanza a ponuka celkom slusnu vyvrazdovacku. Herci konaju sice mizerne a rezia je len priemerna, ale film v zasade respektuje platne fyzikalno - chemicke zakony a nejde proti nim. To mne k spokojnosti staci. 66 % ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 2 (Borderland, Crazy Eights, Lake Dead, Mulberry St., Nightmare Man, The Deaths of Ian Stone, Tooth n Nail, Unearthed) Vôbec nie dejovo prehnaný a prekvapivo dobre natočený film. Hlavné postavy sú uveriteľné svojím strachom. Fu, až je to naozaj podľa skutočnosti tak ďakujem pekne. Mexické hranice – ďalšia destinácia kam moja noha nevkročí, dúfam. Nemám rád túto sériu After Dark Horror Festu plnú podradných filmov, ale tak ako sa v minulom ročníku objavil podarený film - nadprirodzený španielsky (záruka to kvality) THE ABANDONED, tak v tomto ročníku to je zrejme BORDERLAND. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako jedna z největších nechuťáren, co jsem viděl, ale postupně se vytratil náboj a herci svýma přihloupýma dialogama nevýslovně nudili. Jak píše Malarkey - kdyby tam ke konci pořád někdo neřval bolestí asi bych tomuto snímku nevěnoval vůbec pozornost. Jednu hvězdičku dávám za to, že něco takového ve skutečnosti bylo možné a druhou za krásnou M. Hilgaredu. Víc si to při vší snaze z mého pohledu nezaslouží... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další parta americkejch teenagerů se dostala do spárů pošahanejch vidláků (tedy mexického náboženského kultu vlastně) - takto by se dal shrnout tento film. Podobně jako u Hostelu je divák nucen přetrpět první velice nudnou část, když se pak konečně začne něco dít, je Borderland bez problémů koukatelný. S krvavostí to autoři moc nepřeháněli, podle mne mohli klidně trochu víc přitlačit na pilu, v hororu tohoto subžánru by to rozhodně neuškodilo. Kvalitativně srovnatelné právě s Hostelem s poznámkou, že mexické prostředí je pro horor atmosféricky vhodnější než prostředí slovenské (potažmo české). Jeden z té lepší poloviny filmů z After Dark HorrorFestu. 65% (Pozn. pro Nick Tow: Já Hostel nehodnotím nijak špatně, takže když jsem k němu Borderland přirovnal, nebylo to myšleno jako mínus :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama