Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Co může být zábavnějšího než pohřeb? V podstatě cokoliv. Tady je však patrné, že autor už si ve svém životě trochu zatruchlil a následně zkombinoval historky o tom, co všechno se ještě může při smutečním obřadu "podělat". Jako manuál pro nezkušené pohřební návštěníky snímek celkem funguje, ale jako slibovaná komedie trochu ztrácí na tempu. Většina vtipných situací spočívá v tom, že někdo nevědomky vyvádí pod vlivem omylem zkonzumovaného halucinogenu. Ostatní komediální situace jsou buď příliš předvídatelné (děj a dialogy k nim slepě směřují) nebo zbaběle opsané od zábavnější konkurence. Nuda to sice není, ale zažil jsem už zábavnější pohřby. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Originál bude vždycky originál, jen se na něj člověk musí podívat dřív než na remake (který je téměř na chlup stejný), jinak si ho tak neužije. :D V tomto filmu se neobjevuje tolik výrazných hvězd jako v remaku, ale na druhou stranu je tento film zase reálnější, proto má každý něco a netroufám si říci, které dílo je lepší. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Veškerý humor ve filmu je vybudován na záměně léků s drogami a jednom vtipném dědečkovi. Herecky mi to přišlo nesympatické. Děj ani dialogy také nejsou úplně vybroušeny. Já se tedy asi tak 2x usmál, a to je na komedii o trošku méně než málo. Někdy zdejšímu hodnocení a lidem absolutně nerozumím, ale proti gustu žádný dišputát. * ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rozkošně >haluzinogení< taškařice o jednom vskutku důstojném odchodu na Pravdu Bóží... ;-) . . . Někdy se ty poslední věci lidské prostě vymknou všem zúčastněným z rukou, o čemž svědčí i tahle dosti povedená hořkočerná (i když v jednu chvíli ku škodě věci až zbytečně moc trošku do >hněda< ...) komedie, ve výsledku i přes místy trošku zbytečné tlačení na pilu a naopak i pár hluchých míst důkaz toho, že jak vidno dá se i z pohřbu udělat bizarní úlet, u kterého se budete smát, až se z toho třeba jako nešťastný strýček Alfie i trošku poděláte... No, nejlepší lék na to všechno je pak Válium. Tedy - kdoví jestli, že... 8-D - - - P.S. A stejně - za všechno můžou teplí trpaslíci... ;o))) - - - - - (Poprvé viděno 27.2.2009 na dvd, komentář zde lehce sjetý jako mnohý - 28.2.2009) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu bláznivá, prevažne konverzačná komédia ponúkajúca trochu čierny humor, ale mne to sedí a bavil som sa. Od chvíle čo malého „skrčka“ predávkujú drogami a strčia do rakvy k nebožtíkovi, je to aj napínavé, pretože tušíme, že ešte bude veselo. Asi najviac ma pobavila krátka veta staršieho pána na vozíku, ktorý zo záchodu zakričí: „Čo to je?“. Samozrejme pri kope vtipov dôjde aj na slabšie miesta a trápnejšie momenty, ale to ku komédiám asi neodmysliteľne patrí. Nevyhovieš každému...80%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)

Reklama

Reklama