Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (815)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi by nebylo úplné správné srovnávat anglický humor například Randalla & Hopkirka a dnešní. Spousta věcí na světě se vyvíjí, a stejně tak i sranda se mění. Co ale čekám od komedie jako první (a klidně i jediné, někdy)- to je, že se nebudu nudit. A u "smrti na pohřbu" jsem se fakt nenudil ani trošku a ani chvilku. Byla to ptákovina, ovšem s tím jsem to i pouštěl, takže v pořádku. Pochválit lze (výjimečně, většinou bývám přísný) i dabing, zejména "dědu Simpsona" Dalimila Klapky, jehož známý hlas dění chvílemi vhodně výrazně oživoval. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

S britským humorem žádný problém nemám. Přesto se mě tato komedie v podstatě nedotkla. Neříkám, že jsem se nezasmál, dobrých momentů zde bylo hodně, ale všechno prošumělo neuvěřitelně rychle. Vypoentované je všechno velmi zajímavě, ale na mě zřejmě až moc uměle. Fajn film - nic víc, nic míň. Bohužel má očekávání byla výše. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

V podžánri čierneho humoru a v seriózne bláznivom šate s inteligentným humorom tu mám kandidáta na komédiu roka. Jeden dom a pohreb. To je kombinácia ako vyšitá pre tento štýl zábavy a hlavne pre anglický humor v plnej poľnej. Zaujímavosť zaručujú už úvodné titulky a po prvej scény so zámenou rakví sa to už viezlo samo. Perfektná ukážka vynaliezavosti v danom priestore, na tak malej ploche prakticky nebolo jediného miestečka a jedinej situácie, pri ktorej by som si povedal - toto mohlo byť vtipnejšie alebo trefnejšie. Svoju úlohu v tom znova zohrala samozrejme hlavne potreba totálneho mixu charakterov osobností (Alana Tudyka prehlasujem za majstra halucinogénneho herectva). A ako plynuli minúty plné vtipných momentiek, začínal som sa obávať povestne nezvládnutého záveru. S dávkou predvídateľnosti bol síce zvládnutý len miernou rutinou, ale šalamúnsky a nenamietavo. 90%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na ploše několika desítek metrů čtverečních zrežíroval Frank Oz černo-humornou komedii o mezilidských vztazích a životních hodnotách. Od začátku je film prošpikován suchým humorem, který později umocňuje pofidérní lahvička valia, z polovina plná kvalitními tabletkami LSD. Avšak největší zásluhu na dobré zábavě mají vynikající herci (Alan Tudyk se zhostil opět velice netradiční hollywoodské role) a tak jsem měl téměř po celou dobu stopáže na tváři decentní úsměv. Tohle je prostě film, při kterém se neřehtáte na celé kolo, ale koutky úst vám neustále škubají. Některé scénky částečně vyšlapují do prostoru až nechutného, ale bavil jsem se v podstatě non-stop. Hudba skvěle podtrhuje náladu a krásně definuje místo děje. Zkrátka milé, kurevsky zelené překvapení. 90% 9 miliónů dolarů(rozpočet)/45,7 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečakane príjemné prekvapenie. Frank Oz ma podobne príjemne prekvapil už svojou Svadbou naruby, no Smrť na pohrebe ju s prehľadom prekonala. Zrejme jeho najlepší film. Z otrepaného námetu tentoraz doslova vyžmýkal maximum a rovnako šťastnú ruku mal i pri výbere hercov ktorým zrejme na mená neprídete ale tváre to sú rozhodne známe. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama