Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (814)

woody 

všechny recenze uživatele

O tom, že největší absurditou našeho života je náš vlastní pohřeb se nás pokoušelo přesvědčit hodně filmů. Třeba Samá chvála nebo Náš milý nebožtík. Vždy to však sklouzlo do laciných moralitek a přehnaného patosu. Ale když se rozlučky ujme Frank Oz se svým stylem černějším, než černochova řiť v nočním tunelu a mladý autor Dean Craig se svým rázným a úderným stylem je o perfektní komedii postaráno. Působí to jako adaptace nějaké mě neznámé Simonovky (všední, až smutná událost se zvrne v pakárnu). Atributy jsou přitom velice provařené, ale předkládané ve velice svěžím hávu. Jedna putující lahvička léků, vyděračský skrček, zfetovaný snoubenec, sprostý invalidní strýček a samozřejmě rozhádaná rodina. Chybí sice nějaký výraznější hlavní hrdina, ale zase tu máme tucty dalších postaviček (vikář, hypochondr). Abych to neprotahoval, komorní a výtečná komedie ze staré školy. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedená hodně sympatická komedie se spousty černého britského humoru. Ve filmu se pořád něco děje a většinou to jsou fakt hodně směšné okamžiky, o smích určitě nouze není. Humor je i inteligentní a neměl by nikoho urazit. Alan Tudyk s přehledem nejvíce trápí vaši bránici, ale ani zbytek rodiny nezůstává pozadu a když už se něco zpraví/zklidní příjde další problém, kolikrát i daleko horší než ten předešlý ;-) – veliké překvapení a určitě jedna z nejlepších komedií roku 2007. 10/10* ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hovno na ksichtě je typicky britské asi jako je zebra typický bezobratlovec. Jestli se tady ale bavíte o britské vlajce, tak to potom pardon, ta je tu samozřejmě typická do mrtě. Jinak, zlobte se na mě, jde o humor servírovaný tak obehraně a všedně, že kdo si v hospodě objedná kuřecí řízek s bramborem, pivo a po pivu turka, je oproti tomu nápaditý gurmán s nezvladatelnou touhou experimentovat. Horší než smrt to doufám není, ale ono kdo ví, že? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dean Craig .. Všechno je tu tak kurevsky zelený… Poctivá porce staré dobré britské komediální školy. Humor, který je od začátku tak suchý, až se z něj místy dokonce zapráší nám později pomale, ale o to intenzivněji černá a černá. Cesta rakve do hrobu totiž může být dlouhá - a zábavná! Dean Craig si s tématem patřičně vyhrál a Frank Oz už neměl ani tak moc složitou práci, zvláště když si přibral pestrou škálu výborných, veskrze britských herců. Opravdu jsem se nasmál, nějaké vážnější zadrhnutí v tempu děje se prakticky nekonají, timing gagů je precizní a veškerý situační humor tak krásně funguje. Jedna z mála zdařilých komedií jinak spíše suchého roku 2007! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Originál bude vždycky originál, jen se na něj člověk musí podívat dřív než na remake (který je téměř na chlup stejný), jinak si ho tak neužije. :D V tomto filmu se neobjevuje tolik výrazných hvězd jako v remaku, ale na druhou stranu je tento film zase reálnější, proto má každý něco a netroufám si říci, které dílo je lepší. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)

Reklama

Reklama