Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená černočerná komedie (jako smrt) spolehlivého Franka Oze, která od úvodních do závěrečných titulků neustále graduje, překvapuje, baví, baví a baví. Ačkoliv mě jedním záchodovým okamžikem doopravdy znechutila, smál jsem se prakticky pořád. A obsazení je tak skvělé, že nevím, koho bych měl chválit dříve. Nenápadná perla. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedená hodně sympatická komedie se spousty černého britského humoru. Ve filmu se pořád něco děje a většinou to jsou fakt hodně směšné okamžiky, o smích určitě nouze není. Humor je i inteligentní a neměl by nikoho urazit. Alan Tudyk s přehledem nejvíce trápí vaši bránici, ale ani zbytek rodiny nezůstává pozadu a když už se něco zpraví/zklidní příjde další problém, kolikrát i daleko horší než ten předešlý ;-) – veliké překvapení a určitě jedna z nejlepších komedií roku 2007. 10/10* ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý na dvacetiminutovou grotesku, ale ne na celovečrní film, ani takhle krátký. Expozice je neúměrně dlouhá, až do půlky je film úplně o ničem, když se konečně rozjede zápletka, následuje vydařená druhá půle, ale to utrpení poloviny první už neodčiní. Český název filmu nedává smysl, ale nemůžeme chtít po distributorech zázraky. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Miluji britský humor a tato černočerná komedie Franka Oze o jednom netradičním pohřbu patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl doposud možnost shlédnout! Vynikající scénář Deana Craiga ( Válium, LSD, sjetý Alan Tudyk, posraný strýček Alfie, posraná ruka, posraný obličej, homosexuální lilipután Peter Dinklage, no řekněte sami , co více si přát.. :o) Excelentní herecké výkony všech zůčastněných v čele se " sjetým " Alanem Tudykem jako Simonem. Ručím vám za to ( pokud máte rádi britský humor ), že se budete KRÁLOVSKY bavit. I přes humornou stránku nemůžu nezmínit, slovy hlavního hrdiny, jednu velice pravdivou a výstižnou větu.. : V životě musíš jít za tím co chceš, protože nevíš, jak dlouho tu budeš. A ať se Ti to povede nebo ne, hlavní je, že jsi to zkusil...... p.s. všechno je tak kurevsky zelený :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co krucinál děláte s mým otcem v rakvi?" Tak to se svázanejm liliputánům dost těžko vysvětluje. Stejně tak já mám trošku problém vysvětlit, proč se mi na tomhle pohřbu líbilo a na těch opravdovejch nikoli. Možná proto, že tam neběhal sjetej Simon, všechny neprudil invalidní strejda Alfie a nikoho nevydíral homosexuální milenec. To všechno se na pohřbech obvykle neodehrává a mělo by. Vždyť nejlepší smrt je umřít smíchy. Taky to mám v plánu. Ve stopadesáti letech, až potkám Yettiho na vrcholu K2. Do tý doby si budu si budu užívat života a nebudu chodit na pohřby. Bylo to sice zábavný, ale já už jsem se nakondoloval dost, takže dorazím až na svůj pohřeb. Když budu mít čas. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)
  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)
  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)

Reklama

Reklama