Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (815)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu bláznivá, prevažne konverzačná komédia ponúkajúca trochu čierny humor, ale mne to sedí a bavil som sa. Od chvíle čo malého „skrčka“ predávkujú drogami a strčia do rakvy k nebožtíkovi, je to aj napínavé, pretože tušíme, že ešte bude veselo. Asi najviac ma pobavila krátka veta staršieho pána na vozíku, ktorý zo záchodu zakričí: „Čo to je?“. Samozrejme pri kope vtipov dôjde aj na slabšie miesta a trápnejšie momenty, ale to ku komédiám asi neodmysliteľne patrí. Nevyhovieš každému...80%. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to bylo při přenosu toho skrčka do rakve, kdy jsem si řekl "Bože, to je komedie". A taky že je. Začátek pravda dost pomalý, až skoro do poloviny filmu, ale pak se to rozjede neskutečně. Rád jsem poznal jinou tvář MacFadyena, než ten jeho debilní výraz z Pýchy a předsudku. Stejně tak jsem byl rád za méně známé britské tváře, ať už z filmů či seriálů... 90% ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Frank Oz sa špecializuje na komédie a za tie roky sa naozaj vypracoval a ja tomu fandím, lebo v dnešnej dobe a hlavne v Amerike je ťažké urobiť kvalitnú a vtipnú komédie a ľudí, ktorí by sa špecializovali len na tento náročný žáner je čoraz mene. Už Bowfinger sa mi veľmi páčil, no ako milovník čierneho humoru musím oceniť toto dielko. Má síce pomalý rozbeh a zo začiatku vám môže vyschnúť v hrdle zo suchého anglického humoru, no potom sa to rozbehne a suchý anglický humor, ktorý ja osobne mám celkom rád, sa stane suchým anglickým čiernym humorom obohateným o prímes príjemnej situačnej komiky, takže výsledok je príjemná "anglická" situačná čierna televízna komédia zaľudnená fajn figúrkami a občas na hranici bizarnosti balansujúcimi scénkami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemna cerna komedie, ktery sice chvilku trva, nez se rozjede, ale v momente, kdy jsou vsichni na pohrbu, odkud se uz pak dej nikam nehne, na scene se objevi zdrogovanej typek a vyderacskej trpajzlik, tak se to perfektne rozjede a zacne skvele bavit. Nektery postavy jsou sice nevyuzity, respektive rozjizdi to tu dost postav a ty dalsi uz tu jsou nadbytecny a slouzi jen jako krovi, ale tech par hlavnich je fakt paradni a ruznoroda sebranka a film si vystaci vicemene jen s dialogama. Proste Frank Oz se po dlouhy dobe zase vytah a ja se skvele bavil nad paradne napsanejma dialogama a scenkama v podani sympatickejch hercu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V rakvi je holt každý za dobráka. Ale stačí už jen první nakouknutí na nebožtíka (toho zaměněného) a je jasné, že tady budou slzet hlavně diváci. Tvůrci na půl druhé hodiny zatáhnou do komediálního světa, který divák nechce opustit. Dlouho tu nebyla komedie, která by mě bavila bez hluchých míst po celou svoji délku, měla netriviální a skvěle vystavěný děj, velmi slušně vykreslené postavy a ještě dokázala dojmout. Jako drobnou výtku bych možná uvedl, že chybí právě nějaká skutečně hlavní postava, ale nespočet vedlejších bizardních postaviček to dokonale vynahrazuje – navíc nejsou ploché, ale dokáží si to své místo na slunci urvat. Když už se pak tu a tam stane, že se tvůrci dostanou do úzkých, nesloží zbraně, ale posunou scénu po svém dopředu a ještě do ní vpraví nějakou další perličku. Prostě černý britský humor v plné síle.. díky za něj!! Silných 80%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)

Reklama

Reklama