Michael O. SajbelScénář:
Cheryl McKayKamera:
Brian BaughHudba:
Mark McKenzieHrají:
Drew Fuller, James Garner, Ali Hillis, Abigail Breslin, Brian Dennehy, Bill Cobbs, Mircea Monroe, Donna Cherry, Mark Joy, Michael Rosander, Cheryl McKay (více)VOD (1)
Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy...
(oficiální text distributora)
Ach ty ženské,opět jsem dostal tip na film od ženského pohlaví...... Opět se nám naskýtá pohled na bohatě ofrklé američaný,kteří se těší na obrovské dědictví,ale jak to tak bývá, šanci dostane jen jeden a musí projít zkouškou života...No,upřímně řečeno nedokážu si představit,že bych se tento film pustil s celou rodinou,možná se to spíš hodí pro večery s "drahou"polovičkou.Zápletka je to co známe z jiných filmů.Ale velké překvapení je hercích,kteří svoji roli zvládli docela dobře.Jednou z dalších špatných zpráv je samotná délka a vy se přistihnete jak si nervozně pohybujete v křesle.113 minut a scénaristi se ve Vás snaží vyvolat stále nějaké emoce sřídáním dobrého ze smutným.Opět tady platí pořekadlo :jedno a dost! EMOCE!!! ()
asi je to těžce moralizující a citově vyděřačský film s malou umírající holkou, ale i tak na tom filmu něco je. Ten konec je divnej, jak pak začnou střílet stovkama milionů. Kdyžbych měl objektivně hodnotit každou scénu, tak ona je to vlastně kravina. Děj je o mrtvole která natočila video tutorial, jak se stát lepším člověkem založeným na praci bez peněz a aplikovali to na jednoho chlápka. ()
Tenhle film je moralita... Řeklo by se, v dnešní době, stejně jako kdykoliv v minulosti, je morálka potřeba, tak proč si trošku nezamoralizovat? Bohužel je to hodně přímočará a předvídatelná moralita. A to ještě stále není to nejhorší. Ona je to totiž kýčovitě vykalkulovaná podívaná ždímající sentiment a citově vydírající. Filmů o napravení zkaženého zbohatlíka vyprodukovala americká kinematografie už bezpočet a v tenhle kousek není v žádném ohledu inovativní. Méně než 2 hvězdičky si nezaslouží, protože je profesionálně natočený, se slušnými herci a poctivými hereckými výkony. Ale ten scénář a ty dialogy, které se odehrávají ve stylu: "Získal jsi 100 milionů dolarů. - Cože, peníze? Jak to, že nic necítím? Jak to, že mě to neuspokojuje? - To je proto, že jsi se stal jiným člověkem." Nebo: "Chci být s lidmi, které mám ráda, kteří se mají rádi a kteří mají rádi mě." Se slovíčky "rád", "láska", "štěstí" se tu vůbec nešetří a jak je vidět na procentuálním hodnocení, ono to kupodivu vysoce účinně zabírá. Abigail Breslin v roli přemoudřelé holčičky, jak jinak než umírající na leukémii, která organizuje budoucnost své matky a hlavního hrdiny příběhu, si mě svou přítomností v téhle vyčpělé limonádě dokázala řádně zprotivit a musel jsem si připomínat její výborný výkon v Malé Miss Sunshine, abych ji nezatratil. Celkový dojem: 35 %. ()
Film vyšumí do prázdna jak pálivý prd. Nejdříve si ho pořádně uvědomujete, ale když skončí, nic po něm nezbude. Dabing byl občas na facku a vůbec celkově film obsahoval sortu hluchých míst. O moralitách se nebavím :x Nicméně v něčem dokázal zatahat za ty pravé nitky, proto dostává 3*... Mohlo to být natočeno lépe. ()
Príjemný rodinný film o hodnotách, ktoré si musí Jason, ktorý si žije ako vo vatičke, osvojiť, aby získal dedičstvo. Bohatstvo, ktoré získa je samozrejme láska, priateľstvo a empatia. Nejaký ten miliónik sa samozrejme hodí. Scenár je výborne napísaný a nikde nič nedrhne. Šťastný koniec nie je až taký priamočiary a lacný. Celý film však prekypuje pozitívnou energiou a hoci dôjde aj na smutné scény, vždy majú dobrý koniec. 70% ()