Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (155)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Situační komedie, kde ani jedna jediná situace není komická, je velký průšvih. Naopak je tu řada situací vyloženě infantilně trapných. Scénář, jako by psalo dítě národní školou povinné. Protože normální myslící člověk by si v životě nemohl splést umouněný Bartoškův ksicht s černochem. A na téhlé infantilní vylízané kokotině je postaveno celé tohle veledílo. A ještě jedna otázka. Kdo proboha psal ten obsah filmu? Tento text je doslova ztělesněním rčení: Uplést z houna bič. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Hitler je vůl!" "Ja wohl!" Velmi zamotaná komedie, v níž se každý vydává za každého a všechno to příjemně zavání francouzskou školou Velkého flámu. A to bez jakéhokoli dějového vykrádání, prosím. Scénář je napsaný precizně (na Barrandově ležel od roku 1987 a tehdy se ještě nepodceňovala dramaturgie) a vpravdě filmově: vše podstatné je řečeno obrazem, dialogy jsou jen třešnička na dortu. Takže ani nedokážu přesně říct, co je špatně. Možná to, že se příběh odehrává na jaře 1945, kdy už je každému jasné, že je válka u konce a proto se už o hrdiny nijak zvlášť nebojíme, nevím, něco tomu zkrátka chybí. Operace se zdařila, pacient zemřel. 60% ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dopřál tento film po letech a musí se přiznat, že jsem se velmi bavil. Skvělé herecké obsazení a výborné situace (a to nemyslím vůbec ironicky). Jediné, co z toho filmu patrně dělá jen taškařici, která si od křapíků z ČSFD vysloužila 44% procent je fakt, že jej pánové Šebánek s Čepelkou nevnutili po smrti Oldřich Lipského (kterému byl scénář původně určen) někomu jinému... Třeba dvojici Macourek/Vorlíček... a dnes by to byla klasika jako Pane, vy jste vdova. A nebo Jindřich Polák, který měl zkušenost ze Zítra vstanu a opařím se čajem? Zkrátka a dobře - hlavní "zásluhu" za výsledek vidím v Jiřím Chlumském, který se v drtivé většině věnuje televizním projektům (Místo v životě, Ošklivka Katka, Kriminálka Anděl)... obrovská škoda promarněné šance... ()

cab 

všechny recenze uživatele

Z meho pohledu dosti trapny a neusmevny film dobre myslenky, ale o to podstatne horsiho provedeni. Herci se poti v divne napsanych rolich a divak se divi, ze podobne ladene komedie nam nejdou od ruky ani od pusy, jak by si nase branice zaslouzily. Valka, nacisti, obrazovy vtip, prevleky, recese, drama, situacni humor, zmatkovite lapalie. Ne kazdy podobny zanrovy naklad unese na svych bedrech. 35% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že můj otec při sledování této válečné taškařice hýkal nadšením a hned sháněl DVD, aby mohl hýkat alespoň 5x do roka. Za sebe mohu říct jen tolik, že toto není maj kajnd of hjůmr. Dalo se, netrpěla jsem, ale záchvaty smíchu se nekonaly - převažovala jakási lehká netrpělivost, kdy už se konečně začnu bavit... Přeplácané a křečovité, sem tam záblesk čehosi lepšího, ve výsledku průměr. Mohlo to být i horší, ovšem dlužno zdůraznit můj index očekávání: NULA. 51% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)
  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama