Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (155)

ToddB 

všechny recenze uživatele

Tradičně. První napíše odpad , druhý se přidá, třetí dá hvězdičku a pak už se jen papouškuje. Ten film totiž není vůbec tak špatný, jak by z této "intelektuální" diskuze mohlo vypadat. Jedná se samozřejmě o film inspirovaný Sedmou rotou nebo Velkým flámem a výsledek není opravdu špatný. Netvrdím, že se jedná o něco extra originálního nebo nezapomenutelného, ale pokud tu někdo napíše "Nudil jsem se od první minuty" a nebo "Ani jednou jsem se nezasmál" je prostě s prominutím trapný pozér. To mu prostě nevěřím. :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se vyloženě těšil do té míry, že jsem na něj svého času neváhal jít do kina. Očekával jsem komedii ve stylu mé oblíbené francouzské série o sedmé rotě, ale zklamání bylo úměrné míře očekávání. Jedna hvězdička je možná krutá, ale opravdu jsem čekal něco jiného. Herecký ansámbl, který se sešel na tomhle snímku, se předtím už několik let v české kinematografii nedal dohromady a herecké výkony spolu s několika netradičně obsazenými herci (Kříž s Brabcem coby zavedení klaďáci jsou obsazeni do rolí německých důstojníků) jsou vlastně jediným kladem tohoto dílka. Za špatný výsledek může mizerný scénář, kdy nezkušený scénárista nepochopil rozdíl mezi divadelní fraškou a filmovým reálem. Záměna kominíka za černocha může fungovat opravdu jen na divadle, ve filmu působí naivně a trapně. Přitom navozená situace skýtala řadu možností - už jen prohození oděvů mezi dvěma železničáři a dvěma německými zběhy, navíc výborně obsazenými Nogou a Šteindlerem, mohlo přivodit nekonečné množství skvělých gagů. Jedna z mála fungujících komických situací ostatně přijde, když se železničáři v německé uniformě vrátí domů a manželky je přivítají se zoufalým bědováním, že se těsně před koncem války přidali k Němcům. Režie je neslaná nemastná a je už jen posledním hřebíčkem do rakve, kterou stloukl scénárista. Tehle film měl zkrátka navíc. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Woodstock odpad!

všechny recenze uživatele

“Make film, not WTF! Scheiße!“ Žánrově nezařaditelný paskvil. Komedie ani omylem a žánr “útrpná, nudná trapnost“ tu chybí. Ale jo, dal bych z útrpnosti aspoň tu jednu hvězdu, za nabílo napudrovaného černocha v náckovské uniformě. Ovšem jen pokud by mu Chýlková v přímém přenosu bílila jeho nadměrně vyvinuté afroamerické mužství, na které předtím tak nevěřícně (a natěšeně) valila své bulvy. Bohužel, žádné pudrování bimbase se nekonalo. Detailní záběr na černou kládu délky 25 cm (měřeno v klidovém stavu) byl z filmu na poslední chvíli, čili těsně před novinářskou projekcí, vystřižen. Škoda. Třeba bych podle toho údu konečně poznal, o jaký žánr se nebohý pan Chlumský vlastně pokoušel. ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Film jako ideální pro nedělní večer. Co se mě týče, docela jsem se pobavil. Samozřejmě, že s takovýma Pelíškama se to nedá srovnávat, ale je to náš film, a rozhodně si jej cením výš než nějaké komedie z Hollywoodu. Děj je velmi spletitý ale s každým dalším spletení je zároveň vtipnější. Rozhodně nechápu, jak tomuto filmu někdo může dát odpad, to si rozhodně toto známé obsazení filmu nezaslouží a znamenalo by to, že Vám na rtech film nevykouzlil jediný úsměv a tomu nevěřím. 60% ()

Johnner 

všechny recenze uživatele

Na komedii až příliš pomalé. Vtipy povětšinou postrádají pointu. Často jsem měl pocit, že je teď vhodná chvíle se usmát, ale nějak mi to nešlo. Raději nerozvádějme herecký výkony přestavitelů vedlejších postav, to už bychom šli opravdu do kanálu. Ocenit se ale musí odvaha probádat pro značně omezené české poměry neznámý žánr. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)
  • Obrněné transportéry jsou československý typ OT-810D. Ten konstrukčně přímo vychází z původního německého Hannomagu Sd.Kfz. 251 a je si s ním vzhledově velmi podobný. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama