Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokus obšlehnout staré válečné komedie jimž vévodí Velký flám (množstvím zvratů, záměn atd. - nikoliv dějově) , zde evidentně nevyšel a situaci nezachránila ani celá plejáda známých herců s Abrhámem v čele. Ani ten si se svojí postavou evidentně nevěděl moc rady... Navíc já prostě když někdo v dnešních komediích běží, zakopne, spadne a řekne jauvajs (a to 3 x po sobě) to už neberu moc jako chytrý humor... To se dalo akceptovat v němých groteskách. Zde těch různých pádů (navíc často špatně zahraných), vykulených rádoby vtipných výrazů atd...bylo zkrátka moc a hlavně často ve chvílích, kdy to vyznívalo spíše trapně.. Zkrátka - koukat se na to dá, občas se člověk i usměje převážně slovním dvojsmyslům, ale to je vše. Tu druhou hvězdičku dávám za nasazení autentické bojové techniky - především u závěrečné honičky . Ty Sdkfz by měly být vzorem nejednomu západnímu snímku, kdy režiséři mají nepochopitelnou zálibu v přestříkávání amerických halftracků M3A na šedo a domalovávají se na ně kříže... * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pár situačních gagů nedělá dobrou komedii. Tvůrci filmu si neuvědomili, že bez pevné dějové struktury se film položí a k tomu sice úplně nedošlo, ale nechybělo málo. A to hlavně zásluhou dobrých herců, kteří přece jen vydolovali ze svých partů maximum navzdory vyvanulému scénáři a nezvládnuté režii. ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Tak ona šebánkovsko čepelkovská série JC je pro mne vždycky ta výrazně slabší a tady to předvádějí naplno. Gag stíhá gag, všichni se musí hlavně hodně pitvořit, stále někomu něco padá z ruky, zakopává se. Proboha co se stalo s Pavlem Křížem v emigraci??? - předtím velmi zajímavý herec, po návratu trapák erste klasse, abych mluvil jako paní Chýlková v tomto svěžím kousku. Kauzalita a logika, o které mluví distributor společně svorně pláčí někde v koutě, MOžná rekord v tom, kolik dobrých herců je schopno spoluvytvořit kravinu. Odkazy na sedmou rotu vcelku odpovídají, taky jsem kdysi někam psal, že mne opravdu, ale opravdu nezajímá, kam že se sedmá rota poděla. všem, kdo se tomuhle rádi smějí, takové filmy přeji, pro mne to není. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Ten, kto caka kvazi "beznu" komediu bude asi sklamany. Cele je to totiz ponate skor staby "blazniva satira" a podla toho aj treba k filmu pristupovat. Obcas je to snad az prilis chaoticke, zmatene, ba priam az nepochopitelne, no napriek tomu si myslim, ze snimka ma svoje caro a nadpriemernu kvalitu. Dolezite je vsak jedno -- pocitat azda uplne so vsetkym. 60%. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Z meho pohledu dosti trapny a neusmevny film dobre myslenky, ale o to podstatne horsiho provedeni. Herci se poti v divne napsanych rolich a divak se divi, ze podobne ladene komedie nam nejdou od ruky ani od pusy, jak by si nase branice zaslouzily. Valka, nacisti, obrazovy vtip, prevleky, recese, drama, situacni humor, zmatkovite lapalie. Ne kazdy podobny zanrovy naklad unese na svych bedrech. 35% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Obrněné transportéry jsou československý typ OT-810D. Ten konstrukčně přímo vychází z původního německého Hannomagu Sd.Kfz. 251 a je si s ním vzhledově velmi podobný. (Foxhound#1)
  • Železničný strážny domček a závory v Rácovicích boli postavené filmármi ako rekvizita len pre potreby natáčania. (Raccoon.city)
  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)

Reklama

Reklama