Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Pekvapivo sviezi obsah! To je to,co americky indie film moze, ba priam musi ponuknut, ak chce byt zaujimavy a tak malo indie filmom sa to dari. Aj napriek formalnym a niektorym obsahovym nedostatkom (je to len indie film): jednoduche, vtipne, mile a pritom nezabuda byt aj to, co je na sucasnom americkom umeni typycky, frustrujuce. ano, frustracia este nebola nikdy tak zabavna. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Film o jedné neobyčejné servírce... Jenna (Keri Russell) prochází docelá tvrdě svým životem na americké vesnici. Jejím jediným přáním je odejít od manžela a začít péct své milované koláče. To bohužel není tak snadné, navíc když se nečekaně dozví, že se svým manželem čeká dítě... Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3 či 4 hvězdy, nakonec jsem zvolil hodnocení první. Příběh je pěkný, ale ničím vyjímečný, vtípků je ve filmu dost, ale ne zase tolik a herecký výkon Keri Russell je vynikajicí, ale sráží jej okolní postavy jako je Dr.Pomatter (Nathan Fillion) či manžel Earl (Jeremy Sisto). Proto mi z toho vychází lepší 3 hvězdy a 70%. Rozhodně ale film hodný vidění. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Na žánr romantické komedie je Waitress dosti netradičním filmem. Na otázku proč odpoví sice asi náhodou, ale pravdivě seřazen výpis žánrů zde na ČSFd. Opravdu je Waitress spíše romancí než řechtající se komedií ala Knocked Up. A to ještě vcelku nešťastnou a smutnou. Velkým problémem je ale postup, jakým je vyjádřena ta úžasnovitost úžasného Nathana Filliona, který se mimochodem vtipně tak trochu zakastovává do herce hrajícího jen gynekology. Jeho postava je scénářem vytvořena tak, že všechny ostatní mužské postavy jsou strašní pitomci a fáfrňové. To je pak jednoduché stát se tím pro Keri Russell tím vyvoleným. A když se nad tím zamyslím, tak ono podobná charakterizace platí i pro postavy ženské. Jenže čím více se blíží závěr, tak tím se ty nelíbívé vlastnosti skoro u všech začínají obracet. A to přestože si Keri s Nathanem ukradnou pochopitelně pro sebe většinu scén. A že jim to jde skvěle, i přes to zmíněné ulehčení. 3,5*, jenže hodně netradiční závěr zaokrouhluje nahoru. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Absolutní překvapení, které jsem tedy vůbec nečekal! Čekal jsem další průměrnou romantickou komedii, jen z trochu jiného prostředí, než na jaké jsem zvyklý, ale to, čeho se mi dostalo, musím označit za jedno z největších překvapení, které jsem kdy u filmu zažil. Tenhle film mě zaujal už v úvodu a postupně mě stále a více vtahoval do děje, až jsem byl smutný, že ten film má taky svůj konec, byly bych si totiž přál, aby byl nekonečný, velice rád bych sledoval další osudy hlavní hrdinky a osudy všech dalších postav. Takto kvalitní romantická komedie kloubená s dramatickými vsuvkami prostě nemá obdoby. A přitom je to vše tak prosté. Hlavní hrdinka Jenna je výborná pekařka těch nejlahodnějších koláčů, ale zároveň je zklamaná životem, její manžel je velmi majetnický a ona s ním není šťastná. A do toho všeho je těhotná a zamiluje se do nového gynekologa. Popis děje může trochu připomínat film Hodná holka, ale zde je přece jen trochu jiný ten typ manžela hlavní hrdinky a především prostředí, ve kterém se tato hrdinka pohybuje. Navíc je ten příběh více laděný do světlých a pozitivnějších barev a vyzařuje z něj něco, co nedokážu dost dobře popsat. Možná mě na tomto filmu zaujal velice promyšlený děj a důsledně promyšlené postavy a jejich chování, možná to bylo jen prostředí, kde se film odehrával, ale ať je to jakkoliv, tohle je jeden z nejlepších filmů v daném žánru, který jsem kdy viděl. A dokonce musím říci, že jsem se ke konci filmu neubránil dojetí , které bylo vyvolané pocitem, že sleduji něco výjimečného, něco tak krásného a zároveň kvalitního. A musím říci, že je veliká škoda, že scénáristka a zároveň režisérka tohoto filmu a představitelka jedné z postav byla po dokončení filmu zavražděna. Kolik úžasných a přitom kvalitních nezávislých filmů mohla natočit. Ale i tímhle jedním filmem si mě získala a já se tak nestydím a nebojím udělit plný počet a ventilovat své nadšení z toho, že jsem viděl něco úžasného. Je to tedy za pět hvězdiček. ()

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se v podstatě bavila...a i když je jde o klasický (dobrý) průměr, trošičku jsem podvědomě vnímala odlišný přístup ve scénáři, než v "obyčejných komediích" tohoto typu - i když v jádru to komedie až zase tak úplně není - protože je tam pár zvláštních scén, které mají decentní nádech nezávislého filmu, což se mi vlastně i líbilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Adrienne Shelly byla krátce po premiéře zavražděna. (slatkac)
  • Film byl do kin distribuován do kin pod falešným názvem Broken Dishes. (slatkac)
  • Nápad na pětiminutová rande, kterých se zúčastňuje Dawn (Adrienne Shelly), vychází z režisérčiných zkušeností. (Matty)

Reklama

Reklama