Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller těžící z osvědčeného motivu pronásledovaného člověka. Student chicagské univerzity Eddie objeví převratnou technologii přeměny vody v energii. Ředitel projektu je ale vzápětí ve své laboratoři zavražděn a falešně obviněný mladík musí prchat před najatými zabijáky, ale také agenty FBI. Na útěku jej doprovází jeho mladá kolegyně, s jejíž pomocí začne Eddie pátrat po skutečném iniciátorovi komplotu. Někdejší specialista na akční žánr natočil dobrý námět poměrně rutinním způsobem s mdlým Keanu Reevesem v titulní roli. Všechno a všichni v tomhle filmu působí průměrně - akce, hudba i režie. 60% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Davis si nevšimol, že už netočí Utečenca a narval sem toľko útekov pred políciou/zabijakmi, až sa divím ako je možné aby Keanu nemal problém s dychom. A tak hoci naháňačky sú spracované na úrovni a všetky sa odohrávajú v originálnych kulisách (dvíhajúci sa most, model lietadla, zamrznuté jazero...) tak dej na ich pozadí nestojí za starú belu. Čachre Freemana s Coxom sú skrátka zívačka, čo sa v ničom nevymykajú thrillerovej rutine. Reevesovi navyše chýba zdatný protivník, akým bol Fordovi Tommy Lee Jones. Film tak napokon môže byť rád aj za priemernú známku. 5+/10 ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Andrew Davis bol po Uprchlíkovi (1993) určite žiadaným zbožím a dostal tak k ruke viac než zaujímavé ústredné herecké trio. Morgan Freeman bol na absolútnom vrchole. Mal za sebou Vykoupení z věznice Shawshank a Sedm. Na Rachel Weisz síce múmia len čakala, ale na to sa krása nepýta. Keanu Reeves bol už zavedenou značkou. Mal na konte Bod zlomu, Drákulu a Nebezpečnú rychlost. A čo z toho vzniklo? Zlepenec všetkého a ničoho. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Když je člověk nadaný, ať už vědec, fyzik nebo génius, který složí atomovku, má záruku, že pohodlný život nikdy neprožije. Půjdou mu všichni po krku a to z prostého důvodu. Takových vzdělaných bláznů je málo a tito vzdělaní blázni píší mnohdy dějiny lidstva. Jedním z nich je i Keanu Reeves alias Eddie Kasalivich. Jde po něm FBI, jde po něm Brian Cox, dokonce i sám kamarád Freeman není pravý přítel... Jenže Keanovi to v dlouhých vlasech jde a to sakra dobře, nedá se a bojuje do posledního dechu. Parádní svižný thriller, který je navíc obohacen o slušivý páreček Reeves a Weisz. 60% ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Davis se možná snažil natočit třetího Uprchlíka, bohužel se mu to nepovedlo tak jako s Harrisonem Fordem. Na to, jakou hvězdnou sestavu dostal k dispozici, tak se pánové a dáma moc nepředvedli a jejich party by zahrál kdokoli jiný. Každá herecká osobnost holt nemůže hrát jen a pouze v kvalitních snímcích, z něčeho žít musejí. Toto je ukázkový příklad slabšího kusu pro všechny zúčastněné. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)
  • Pred začiatkom natáčania sa Keanu Reeves zranil pri hokejovom zápase vo svojej rodnej Kanade. Zranil si oblasť krku a chrbta, čo mu spôsobilo priberanie na váhe, čo vysvetľuje jeho vzhľad vo filme. (Arsenal83)
  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)

Reklama

Reklama